Tony Jørstad (12) gleder seg stort til å gjeste storscenen til Aronnesrocken.

Første gang

Scenen inntar han klokken 18.45 lørdag kveld som første artist ut på kveldstid.

– Jeg deltok under årets Ung Kultur Møtes (UKM) i Alta i vår og har spilt noen gang på skolen som har diverse oppsetninger og konserter, men dette er første gang jeg skal synge på Aronnesrocken, sier Tony spent.

To egne låter

Musikkstilen han liker å holde på med er i sjangeren rap og det skal publium få merke når han entrer scenen helt alene.

– Jeg liker musikkstilen rap og jeg skriver masse egne låter. På festivalen skal jeg fremføre to egne låter. Jeg skriver tekster både på norsk og engelsk. Denen gang skal jeg fremføre to nye låter som er på norsk. Den ene handler om ei jente som jeg liker veldig godt og den andre teksten handler om min mor, forteller den musikalske artistspiren.

Satser på plate

I høst skal han spille inn flere låter som han holder på å skrive på. Håpet er, med tid og stunder, å få ferdig et helt album.

– Jeg holder på å sette opp et eget studio hjemme og planen er å lage masse låter fremover. Det blir både rap og tekno, sier Tony.

– Er du spent før spillejobben under Aronnesrocken?

– Ja, jeg skulle egentlig spille litt senere på kvelden, så det er jeg litt sur for, for de har endret på programmet, men jeg skal uansett gjør mitt beste og gleder meg selvsagt stort.

Med tid og stunder skal han også begynne å rappe på samisk.

– Jeg holder på å lære meg samisk også, og drømmen er å rappe på både norsk, engelsk og samisk. Det blir kult, forteller den unge artisten.

Gir låter til Bergan

Etter sin opptreden håpper han å treffe noen av årets hovedartister.

–  Jeg håper å få møte Oslo Ess og Julie Bergan bak scenen fordi de er veldig gode og flinke. Jeg skal også ta med meg en minnepenn med egen musikk som jeg skal gi til Bergan. Kanskje hun kan legge inn et godt ord for meg til hennes plateselskap, smiler Tony lurt.