Hamret i gang rockefestivalen

Gøran dundret fra de andre.

SMELTE TIL MED HEFTIGE RYTMER: Jøran Johansen fra Hammerfest er fornøyd med å ha blitt kåret til Altas beste trommeslager.   Foto: Reiulf Grønnevik

kultur

I går kveld startet Aronnesrocken opp med bandene Well Played, Cosmic Hurricane og I Eksil på Studenhuset. Men før bandene fikk vist seg frem, ble det hele slått i gang med nyvinningen «Drum Battle» som var en konkurranse for hardtslående musikere med trommestikker.

30 sekunder med slag og spark

Ni trommeslagere meldte seg under kvelden på trommekonkurransen hvor hver batterist - foran publikum og et dommerpanel som bestod av Gunnar «Puskas» Schwaiger, Daniel Eriksen og Knut Johnny «Knuppen» Franck – måtte vise seg fram med en 30 sekunders trommesolo.

– Den som tapte konkurransen leverte desidert den nest beste trommesoloen her i kveld, så dette var ingen lett oppgave for juryen, sa Eriksen før han og de to andre dommerne kåret vinneren.

Altas beste fra Hammerfest

Det ble Jøran Johansen fra Hammerfest som vant finaleduellen mot Aleksander Alsen.

– Hvorfor tror du at du stakk av med seieren?

– Kanskje hadde jeg det lille ekstra som ikke de andre hadde og at det var det som juryen falt for.  Jeg spiller også trommer i de fleste sjangere. Uansett så var alle som deltok mektig gode og alle kunne vunnet, sier Johansen ydmykt.

– Herlig festival

Han har fylt 35 år og forteller at han har spilt trommer siden han var 18 år gammel.

– Artig å vinne konkurransen på denne festivalen som jeg har spilt på utrolig mange ganger. Aronnesrocken har gitt meg masse i alle år. Her blir man kjent med folk, det er god stemning og det er ofte her man knytter nye kontakter, så ingen ting er mer gledelig enn å vinne en slik konkurranse her, sier Johansen.

Rockehelg

Han skal opptre hele tre ganger under årets festival.

– Jeg skal spille to ganger med bandet vårt som heter I eksil og en gang som trommeslager med Bøbben & Yogi på nachspielet som går av stabelen på City scene lørdag kveld, så jeg gleder meg til å ta fatt på en en skikkelig helg i rocken og musikkens tegn, sier Johansen.

Festivalens hovedarrangement starter i kveld og noen av bandene og artistene som skal spille i Sondre Justad, The Dogs og 
Cazadores.