Plattere enn platt action

Superheltene i «Suicide Squad» bommer på det meste.

KJEDELIGE: Superskurkene i «Suicide Squad» som må redde jorden fra et mystisk vesen, er rett og slett kjedelig å se på.  Foto: Pressefoto

kultur

Den nye actionfilmen «Suicide Squad» skuffer stort og er noe av det kjedeligste jeg har sett i denne sjangeren på lang tid.

Den handler om en gruppe mennesker som består av verdens farligste superskurker, som på merkelig vis USAs regjering har klart å få bak bak lås og slå. De blir, med superkraftige våpen og med sine unike superkrefter, tvunget av regjeringen til å hjelpe dem til å slåss mot en mystisk, uovervinnelig fiende som truer verdensordenen. Med andre ord en handling som du helt sikkert har sett drøssevis av ganger tidligere på kino de siste årene.

På platt vis

Hva som har skjedd under skriblingen av manus vites ikke, for dette kunne helt klart blitt en slags kultfilm blant noen av de sære filmkretsene. Men, dialogene er ført i pennen på veldig platt vis, og det blir ikke bedre når skuespillerne også fremfører det hele uten innlevelse og spilleglede.

Advarer mot gjesp

I tillegg prøves det stadig vekk med punchlines med humoristisk vri, men de er så kjedelige, at til og med humremusklene nekter å lee på seg. Det skyldes nok tildels personene bak klippespakene, for mange av filmens overganger mangler den siste finishen og krispen. Med andre ord kan jeg herved advare mot at gjespingen begynner å innta etter få scener og det vedvarer helt fram til rulleteksten ankommer.

Bommer på mål

Regissør David Ayer har fått et kobbel av superkjente skuespiller, som for eksempel Will Smith og Jared Leto med på actionballetten, men han misbruker sjansen og bommer på målet scene for scene, fra start til slutt. De snodige karakterene med sine superkrefter er greie nok, men de er på flere måter uinteressante, for det hele blir for tamt og snilt fremført. Det har selvsagt en stor årsak. Filmen er produsert, slik at de som er fra 12 år og oppover skal få se den.  Antagelig for å lokke flere til filmsalene. Et sjakktrekk som ikke funker over hode.      

Historien overøses også av alt for mange kjedelige sidesprang, som gjør sitt til at det hele bare ender opp med tøv og tull, ispedd masse overnaturlig Hollywood-action på lavt superheltnivå blandet med noen superdårlige sentimentale scener som gjør det hele enda verre.

En film som skuffer stort og som får fram supergjesp etter supergjesp.

Terningkast 2.

Norgespremiere: Fredag 05.08.

Suicide Squad

Kommer: I kveld på Aurora kino

Aldersgrense: 12 år

Sjanger: Action

Regi: David Ayer

Skuespillere: Margot Robbie,  Will Smith, Jared Leto, Jai Courtney, Viola Davis, Cara Delevingne, Jesse Eisenberg, Joel Kinnaman

Språk: Engelsk

Nasjonalitet: USA

Lengde: 2 timer og 2 minutter