– Vi trenger flere frivillige

Aronnesrocken trenger over 100 medhjelpere.

– BLI MED PÅ FESTEN: Yvonne Henriksen håper minst 100 personer over 18 år melder seg på masse ulike poster som de trenger hjelp til å fylle.   Foto: Reiulf Grønnevik

kultur

Yvonne Henriksen håper flere melder seg som frivillige til Aronnesrocken denne uken.

Masse ulike oppgaver

Også i år trenger festivalen frivillige til en rekke ulike oppgaver.

– I år som i fjor så har vi behov for hjelp slik at det skal bli festival på Aronnes-sletta. I år trenger vi folk til de forskjellige postene som er trivselsvakter, bartendere, hjelp i kafeen, selgere av gærninger (ølbonger), backstageverter, riggehjelp og flere sjåfører til ulike oppgaver, sier Henriksen, som er frivilligsjef på fjerde året.

Minst 100

I år trenger gratisfestivalen flere frivillige enn tidligere år på grunn av to nye ting.

– I år skal vi ha et stort marked med masse ulike salgboder, så behovet for frivillige er mye større enn tidligere. I fjor hadde vi omlag 80 frivillige og vi trenger minst over 100 i år, ettersom markedet krever flere folk som kan passe på, samt ta vare på alle de som kommer. Dessuten så skjer så å si alt på sletta i år og vi har også lengre spilletid for artistene. Festivalens konserter avsluttes klokken 01.00 i år og ikke klokken 24.00 som har vært vanlig tidligere, sier Henriksen.

Over 18 år

Hun sier påpeker at man selv kan bestemme hvilke tider man vil gå vaktene.

– Vaktene per post er omlag på cirka seks timer pr gang og man kan selv ønske når man vil være på vakt. Vi blir også veldig glade hvis flere vil hjelpe til hele helgen. I år må man være over 18 år for å være med som frivillig. Vi har mange faste som er med hvert år. Min far som er 70 år har blant annet vært en av disse i flere år, men vi håper å se masse nye fjes på listene i år,  håper hun.

Har bestilt govær

De som ønsker å være med å bidra til rockefesten som går av stabelen fra 18.-20. august må melde seg via festivalens nye hjemmeside.

– I år som i fjor har vi en egen frivillighetsknapp øverst oppe på vår hjemmeside som også er ny av året. Her krysser man inn når og hva man ønsker å bidra med. Vi forventer masse fantastiske artister, god mat, kanon stemning, så det er ikke vits å vente. Klikk deg inn i dag, så har du gjort det, sier frivilligsjefen.

– Vi har bestilt godt vær og mye moro, så bli med å lage tidenes rockefest, oppfordrer hun.