En innertier at de kommer til «rocken»

Metal-bandet Ondt blod fikk seksere på terningene under Buktafestivalen. I august kommer villstyringene til Aronnes.

ROCKET BUKTA: Vokalist Aslak Heika Hætta Bjørn fra Kirkenes, med aner fra Kautokeino, skapte skikkelig liv under Buktafestivalen. Om en måned er det Aronnesrocken som gjelder.   Foto: Bernhard Hienerwadel

– GLED DERE: John Ingar Ek Boine i Aronnesrocken lover at årets publikum vil få masse gode konsertopplevelser.   Foto: Bernhard Hienerwadel

kultur

Nestleder i Aronnesrocken, John Ingar Ek Boine, fikk se og oppleve flere band under Buktafestivalen, som skal gjeste gratisfestivalen som går  av stabelen fra 18. til 20. august. Han lover at publikum har masse å glede seg til.

– Mektig

– Under årets Buktafestival fikk jeg blant annet se og høre finnmarkingene «Ondt blod», artisten Sondre Justad og et ungt band som heter «Hubro». Disse tre skal alle spille på Aronnerocken i høst og publikum har virkelig mye å glede se til, for alle tre fyrte av noen skremmende gode konserter, sier Ek Boine.

«Ondt Blod» fikk blant annet terningkast seks av avisene Nordlys og iTromsø etter sin opptreden.

– De anmeldelsene beskriver veldig godt en livekonsert som var mektig. Det er en innertier at de kommer til oss til høsten, mener den musikkglade nestlederen.

Skryt for tidlig booking

Han er mektig stolt over at festivalens bookingsjef Torgeir Ekeland fikset kontrakt med Sondre Justad allerede for ett år siden.

– Torgeir skal ha skryt for å ha booket både «Ondt Blod» og Justad allerede for ett år siden. Justad var nemlig da bare en slags up-and-coming artist. Nå er han helt klart en av Norges største og beste artister som kan skues på en scene, sier Ek Boine, som påpeker at Ekeland har «spart» festivalen for en god del penger med sitt framsyn.

POPKOMET: Sondre Justad i sving på Buktafestivalen sist helg. Han har fått mye spilletid på landets radiostasjoner med singelen «Riv i hjertet» kan du se live på Aronnes-sletta om tre uker.   Foto: Bernhard Hienerwadel

– Det hadde kostet oss enormt mye mer hvis vi skulle booket Justad nå når han er blitt så stor, sier han.

Justad fikk forøvrig terningkast fem for sin konsert av iTromsøs anmelder.

Kult ungt nytt band

Et annet band som han mener kommer til å skape stemning på Aronnes-sletta er det mer ukjente bandet «Hubro», som også gjestet årets Buktafestival.

– De er en gjeng unge gutter på 16-17 år fra Bodø. De spiller kort fortalt musikk i sjangeren rock og blues. Et kult band som gjennomførte en vanvittig bra konsert. De spilte også under årets UKM-finale hvor de gjorde det stort, sier Ek Boine.

– Fikk du noen tips fra Buktafestivalen som du vil ta med til Aronnesrocken?

– Helt klart. Jeg var der også som representant for Aronnesrocken, så jeg fikk være med bak i kulissene, så noen tips tok jeg med meg. Buktafestivalen er jo veldig stor og de tar høye billettpriser, noe ikke vi gjør ettersom vi har gratis inngang, så vi har selvsagt ikke de ressursene som de har. Stort sett står vi ikke tilbake på noe i forhold til dem. Blant annet så har vi minst like god lyd og det er det ingen tvil om at vi alle bør vi være stolte av Aronnerocken som garantert kommer til å bli vanvittig bra i år. Jeg håper derfor at folket kjenner sin besøkelsestid når det hele braker løs om en knapp måned.