Får rolle som «bad guy» – gir full gass i nye roller

Alta-skuespiller Stig Frode Henriksen blir å se i både Børning 2 og Dragonheart 4.

BAD GUY: Stig Frode Henriksen har en rolle i Dragonheart – og der er han ikke like snill som i virkeligheten. Her er han sammen med Daniel Halvorsen og Andre Henriksen.  Foto: Presse

kultur

Parallelt med suksessen til regissør og kompis Tommy Wirkola, har Stig Frode Henriksen fått en posisjon som både skuespiller og stand up-artist. De to er kjent for å spille ball med hverandre når manus skal lages, men Henriksen gjør det også skarpt solo.

Han er er aktuell som rolleinnehaver i to kommende filmer. Både Børning 2 og Dragonheart 4 har gode odds for å bli suksesser. Sistnevnte er ikke å se før til våren 2018, men Børning 2 forventes å premierere oktober denne høsten. Børning 1 ble en stor suksess i norsk målestokk, så her er det grunn til å forvente et stort publikum.

Drager og vikinger

– Dragonheart-serien er en artig fantasyproduksjon, som kanskje helst appellerer til ungdommen. Filmen inneholder både animerte drager og vikinger, og jeg skal selv har rolle som en av bad guy-vikingene, sier Henriksen til Altaposten. Filmselskapet Universal Home Entertainment har ansvar for filmen,  og har flere storfilmer på sitt repertoar.

Kjente kolleger

Oppfølgeren av de tre øvrige Dragonheart-filmene har et bredt persongalleri, inkludert altaværingen Ørjan Gamst som var hærfører blant nazi-zombiene i Død snø. Han hadde rollen som skumle Herzog.

Andre på rollelisten er Marte Germaine Christensen, Daniel Halvorsen, Andrè Eriksen og Jessamine-Bliss Bell,  som har den kvinnelige hovedrollen. De er blant noen av skuespillerne som er Henriksens nye kolleger.

Tilbud fra produsenten

Produsenten av Dragonheart 4,  Raffaella De Laurentiis, produserte også «What happened to monday», som er regissert av Tommy Wirkola – en film som etter planen skal ha sin førpremiere til høsten.

– Det var De Laurentiis som tilbydde meg rollen i Dragonheart. Vi har jo jobbet sammen før, forteller Alta-skuespilleren.

Regissør Patrik Syversen har  tidligere hatt regien for «Hjelp, vi er i filmbransjen», der Stig Frode også hadde en rolle.

– En veldig dyktig kar, roser Henriksen.