Vil ha ærlige opptak fra din hverdag

Nyskapende filmprosjekt håper at du stiller opp.

– BLI MED: Filmregissør Charlotte Røhder Tvedt håper altaværinger i alle aldere vil sende inn bidrag til dokumentarfilmprosjektet «Mellom oss».  Foto: Privat

kultur

I disse dager starter et nytt filmprosjekt i Norge. Det heter «Mellom oss» og skal bli landets første dokumentar, laget kun av ting som du har filmet selv. Nå søker regissør Charlotte Røhder Tvedt etter folk fra Alta som vil bidra med sine fortellinger.

Korte filmsnutter

– Vi oppfordrer alle til å ta opp mobilen og fortelle oss om hvordan det er å leve i Norge og Alta i dag. For eksempel om hvordan din hverdag ser ut akkurat der du er og befinner deg i livet. Vi har allerede fått noen bidrag fra Alta-området, men håper flere hos dere sender inn en snutt eller to, som kan ha en varighet på 30 sekunder opp til noen minutter, sier Røhder Tvedt.

Filmen er et slags nasjonalt prosjekt og hun påpeker at det derfor er viktig at de får inn film fra folk fra mange ulike steder i Norge.

– Vi vil at befolkningen i Alta og omegn skal være en del av prosjektet, slik at Alta også settes på kartet i dette nyskapende filmprosjektet, håper regissøren.

Ikke glansbilder

ØNSKER ALT: Filmprosjektet «Mellom oss» vil at folk i hele Norge deler sine problemer, gleder og ting som opptar dem i hverdagen. Her ser du en dame som har tannlegeskrekk og om sitt besøk hos sin lokale tannlege.  Foto: Privat

– Hva vil du at de skal filme?

– Alt mulig, med seg selv i fokus.  Alle har mobil i dag og filmer mye i hverdagen, så rent teknisk er det ikke vansklig å bidra. Vi er dog ikke ute etter glansbilder, slik man ser i for eksempel sosiale medier, der alt skal være så perfekt som mulig. Jeg vil vite hva folk er opptatt av, på en ærlig måte. Det være seg sine tanker om hva man er opptatt av i øyeblikket når man filmer seg selv. Man kan gjerne være forbanna, fortelle om sin dag som kanskje har vært en møkkadag, eller når man for eksempel haster på tur til bussen. Alt er nemlig lov. Målet med filmen er å speile tiden vi lever i akkurat nå, som i sin tur skal gi en følelse av folket i samfunnet.  Hovedtanken er å lage en ærlig, morsom og dypt gjenkjennelig film om det å være menneske i Norge i nåtid.

Unge og gamle

Tidsfrist for innsendelse er 31. mai. Filmen skal vises på landets kinoer i løpet av 2017.

– Vi søker etter folk i alle aldere, gjerne unge og  gamle, og vi blir veldig glade hvis folk som er midt i livet med småbarn sender inn bidrag, for denne gruppen mangler vi mange av, sier Røhder Tvedt.

Eksklusiv premierefest

Hvis du vil bidra og være med i filmen, så kan du klikke deg inn på nettsiden: mellomossfilm.no.

– Her får du mer informasjon og link til hvor du kan laste opp ditt bidrag.  Alle som sender inn et bidrag blir invitert til en eksklusiv premierefest før filmen får nasjonal visning på Aftenposten TV.  Blir ditt bidrag brukt i filmen blir du titulert som filmskaper, smiler Røhder Tvedt.