Toyota er den mest populære varebilen

Varebiler fra Toyota topper bilstatistikken for 2021, og bilmerket har nå størst markedsandel her i nord. Stadig flere glade varebil-kjøpere kjører ut fra Harila.

foto
Næringsselger Rune Karlsen hos bilforhandleren Harila merker stor pågang av nye varebil-kunder. Foto: Knut Åserud
Annonsørinnhold produsert av iNord

Varebilene fra Toyota kjørte bokstavelig talt forbi alle sine konkurrenter i 2021, viser ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

I fjor ble det totalt solgt 974 varebiler i Harilas nedslagsfelt (Finnsnes, Alta, Hammerfest, Tromsø, Vestre Jakobselv). Av disse er 22,18 prosent en Toyota. Det er en vekst på 70 prosent fra året før.

– Toyota har nå et komplett utvalg av varebiler og kan dekke uansett behov. De siste årene har vi også satset sterkt på varebil. Vi er opptatt av å sikre en svært god oppfølging av våre næringslivskunder. Det gir gode resultater, sier næringsselger Rune Karlsen hos bilforhandleren Harila.

Harila har for tiden en kampanje på varebiler, og her kan du se alle modellene i kampanjen.

foto
Cato Karlsen (t.v) er dedikert kunderådgiver for Harilas næringskunder i Tromsø, og sørger for god oppfølging. Næringsselger Rune Karlsen (t.h) er oppatt av å finne rett modell til hver enkelt kunde. Foto: Knut Åserud

Elektrisk i vinden

Mest solgt av Toyotas varebiler er Toyota Proace, inkludert en elektrisk utgave som er Norges mest kjøpte elektriske varebil.

– Den kompakte varebilen Proace City er også blitt svært populær, og nå som den er kommet i elektrisk utgave, ser vi en enda sterkere økning, forteller Karlsen.

I tillegg har Toyota modellene Hilux og Land Cruiser som er de mest populære modellene i sine klasser.

foto
Daglig leder Arve Hopaneng i Tromsdalen Bygg er svært fornøyd med ny varebil fra Toyota og Harila.

Tømrerfirma som kjører el-varebil

Tromsdalen Bygg er et av mange selskaper som valgte Toyota Proace da de skulle kjøpe nye varebiler.

– Vi har kjøpt en elektrisk Proace, og har bestilt ytterligere to. Vi er veldig fornøyd med bilen, og med Rune på Harila, sier daglig leder Arve Hopaneng i Tromsdalen Bygg. Han leder et tømrerfirma med 15 ansatte, som primært jobber med renovering av eldre hus og med tilbygg.

– Toyta er mye bil for pengene. Det er god kvalitet og lite feil med dem, og i tillegg er andrehåndsverdien bra. Vi blir også godt ivaretatt hos Harila og prioritert hvis det skjer noe. De er veldig hjelpsomme, sier Hopaneng.

Firmaet har i dag sju biler, og Hopaneg ser for seg å bytte ut de fleste til el-varebil.

– Det er rimeligere å kjøre med, det ser bedre ut og en grønn profil skader ikke. Vi jobber primært i byen, og har ikke behov for noen lengre rekkevidde, sier Hopaneng som påpeker at firmaet nok likevel må beholde én dieselbil.

– Vi trenger en bil som er sterk nok til å trekke hengere med stor vekt, og det klarer ikke en elbil i dag.

foto
Firmaet Effektiv renovering fornyer bilparken og da valgte de Toyota og Harila.

Veldig fornøyd med Harila

Firmaet Effektiv renovering har nylig kjøpt to Toyota-varebiler fra Harila.

– Vi er i gang med å fornye bilparken og da har vi valgt Toyota Proace med firhjulstrekk. Vi har prøvd en del andre biler tidligere, men har endt opp med Toyota. Vi samler hele bilparken vår hos Harila, de er gode å forholde seg til og de gir oss gode priser, sier daglig leder Stian Andreassen hos Effektiv renovering.

Selskapet driver primært med flislegging og baderom, og bruker bilene som sitt «kontor». Her har de alt utstyret de trenger til jobben, i tillegg til at bilene er lunsjrom.

– Vi spiser ofte i bilen, og da fyrer vi opp webastoen og har det godt og varmt, sier Andreassen.

Varebil til alle behov - disse modellene kan du velge mellom

Toyotas store utvalg i modeller gjør at uansett behov finner du en varebil som passer perfekt. I tillegg bygges det innredning som gjør at ditt nye kontor på fire hjul fungerer optimalt.

– Varebilene finnes i mange ulike modeller og med flere motoralternativer. Vi hjelper deg gjerne med å finne bilen som passer deg og din bedrift, slik at du får jobben gjort på en best mulig måte, sier næringsselger Rune Karlsen hos Harila.

foto

Proace City

Toyotas minste varebil. Finnes i to størrelser. Klasseledende på standardutstyr. Fås også med firehjulstrekk.

Les mer om Toyota Proace City.

foto
Toyota Proace City Foto: David Jensen

Proace City Electric

Nyhet. Helelektrisk. To størrelser. Klasseledende på standardutstyr. Opptil 274 km rekkevidde. Perfekt både i- og utenfor byen. Miljøvennlig og støyfri.

Kort leveringstid.

Les mer om Toyota Proace City Electric.

foto

Proace

Kvikk og lettkjørt. Fås i tre lengder og mange varianter. Passer til alle slags virksomheter. Klasseledende på standardutstyr.

Fås også med firehjulstrekk.

Les mer om Toyota Proace.

Proace Electric

To størrelser. Fleksibel. Klasseledende på standardutstyr. Inntil 219 km rekkevidde.

foto

Proace Verso

Fleksibel bil for persontransport. Smarte løsninger. 8-9 seter.

Fås også som elektrisk.

Les mer om Toyota Proace Verso.

foto
Foto: David Jensen

Land Cruiser

Enestående kvalitet, driftssikkerhet og pålitelighet. Kombinerer luksus og fremkommelighet. I tillegg er den fullpakket med smarte løsninger. Hengervekt 3,2 tonn. 500 nM. 2,8 liter. 204 hk.

Les mer om Toyota Land Cruiser.

foto
Foto: David Jensen

Hilux

Enestående kvalitet, driftssikkerhet og pålitelighet. Konstruert og testet for hard, daglig bruk i verdens mest ekstreme strøk.

Hengervekt 3,5 tonn. 500 nM. 2,8 liter. 204 hk.

Les mer om Toyota Hilux.

Kampanje på varebil

Harila har for tiden kampanjer på flere varebiler. Finn den modellen som passer ditt behov.

Her kan du se alle varebil-kampanjene.