2015: FL-1000

Finnmarksløpetprofilen: Sigrid Ekran

Sigrid Ekran  Foto: Karl Eirik Steffensen

Innsikt

Navn: Sigrid Ekran

Fra: Lomsjødalen, Norge

Tidsbruk: 6d 3t 21min

Pallplasseringer FL-1000: 1 (2015, 2014), 2 (2011)


Vil plassere hytta i Finnmark

Sigrid Ekran vant Finnmarksløpet og halve kongerike.

 Med seieren fra 2014 i lomma stilte Sigrid Ekran til start med et klart favorittstempel. Med startnummer 111 var hun også første kjører ut på FL-1000, med fordelene det medfører i form av lengre pause når tidsutjevningen finner sted. Men favorittstempel til tross, det tok tid før Ekran festet grepet, og ikke før kursen ble satt tilbake mot Alta tok Ekran ledelsen, på det nye villmarkssjekkpunktet Ellentjern i Pasvikdalen.

Med jevn kjøring og et spann som fungerte godt beholdt Ekran ledelsen, og etter Sirbma satte hun opp tempoet og parkerte konkurrentene. Inn til Alta sentrum var hun og hennes 11 hunder 2 timer og 27 minutter foran Ralph Johannessen, med Kjell Brennodden på tredjeplass.

Med seieren kunne Ekran innkassere ei Saltdalshytte, som er premien til den som gjør det best over to sesonger. I tillegg kunne hun smykke seg med verdensmester-tittelen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Innsikt