2003: FL-500

Finnmarksløpetprofilen: Dag Torulf Olsen

  Foto: Svein Tore Gaski

Innsikt

Navn: Dag Torulf Olsen

Fra: Hammerfest, Norge

Tidsbruk: 2d 3t 13min

Pallplasseringer FL-500: 1 (2003, 2001) 3 (2002)


Da hammerfestingen Dag Torulf Olsen stilte til start i FL-500 var det med to svært gode år bak seg, som vinner i 2001 og pallplass i 2002. Olsen beviste tidlig at han mente alvor i 2003-utgaven av løpet. Han startet ut som nummer to fra Alta sentrum, inn til Jotka var han først av alle. Ledelsen beholdt han helt inn.

Men selv om Olsen klarte å holde ledelsen gjennom hele løpet var det på ingen måte en udramatisk utgave av FL-500 som fant sted i 2003. Bjørnar Hansen Østigård fulgte nemlig Olsen som en skygge gjennom hele løpet. Til hvert eneste sjekkpunkt var han bare minutter bak – inn til Jotka var det faktisk helt likt mellom Østigård og Olsen. Østigård ga Olsen konkurranse helt inn til mål; da Olsen kunne krysse målstreken først var det bare to minutter som skilte han og Østigård.

At det hadde gått styggfort med de to i tet vitnet øvrige resulater om. Tredjeplassen gikk til Stein Rones, som var hele tre og en halv time bak Olsen i mål.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Innsikt