Nominert til årets kulturkommune

Alta kan bli årets kulturkommune i Norge.

KULTURKOMMUNE: Precious Three Dancecrew og går på Alta kulturskole; Anna Lovise Meli (16), Linnea Eriksen (15) og Mina Emilie Wahl Jonas (15) fra Alta kulturskole.  Foto: Bernhard Hienerwadel

nyheter

Juryen for Norges kulturkommune 2015 har nemlig nominert tre kandidater til prisen. Det er Alta, Risør og Ål kommune.

Juryen har bestått av leder for Familie- og kulturkomiteen på Stortinget Svein Harberg, leder i KS Gunn Marit Helgesen og styreleder i Norsk kulturforum Per Aimar Carlsen (juryleder)


De tre nominerte vil få anledning til å presentere seg på Stortinget 2. juni før leder av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Svein Harberg, deler ut prisen til vinneren.

– Norsk kulturforum har i år fått søknader fra  16 svært gode kandidater til prisen. 9 av søknadene har vært gjennom vurdering i eget fylke og er allerede kåret til Årets  kulturkommune i sitt fylke, heter det i en pressemelding.

I tillegg til selve søknaden fra kommunen har juryen sett på nettsider, vurderinger i Kulturindeksen fra Telemarksforsking og tilgjengelige KOSTRA-tall.

– Det er ikke enkelt å sammenligne kommuner, men juryen har i år som tidligere år forsøkt å se forbi innbyggertall, organisering og økonomi, og vektlagt kommunenes vilje til satsing, til å finne de gode løsningene og jobbe helhetlig og langsiktig med eget kulturgrunnlag. Det er lagt vekt på evne og vilje til å videreutvikle egen kulturkompetanse politisk og administrativt, finne innfallsvinkler til samarbeid på tvers av aktiviteter og aktører og bruke disse både lokalt, regionalt og nasjonalt. Juryen mener de tre nominerte jobber godt med dette, heter det.

Prisen deles ut av Norsk kulturforum annet hvert år. Trondheim ble kåret til Norges kulturkommune i 2013 og Sandnes i 2011.