Hyller Skaidi med egen sykkel

Skaidi Xtreme-deltager ble så imponert at han døper sin neste designsykkel for nettopp Skaidi.

EGENPRODUSERT SYKKEL: Atle Stubberud er opprinnelig utdannet bil-designer, men bruker nå energi på andre ting en biler. Skaidi Xtreme syklet han på sin egendesignede sykkel SoonBike Paragraf 3A.   Foto: Frank Rune Isaksen

New Articles

Atle Stubberud fra Son i Vestby, Akershus er utdannet bil-designer, men bruker nå mye tid på å designe offroadsykler. Da han deltok i Terrengsykkelrittet i Østmarka i Oslo i mai ble han trukket ut som vinner av premien som var deltagelse i Skaidi Xtreme med fly, transport til og fra flyplassen i Alta, hotellopphold og mat dekket. Endelig fikk Stubberud, som forøvrig har svigermor som opprinnelig er fra Alta, ta turen til landets nordligste fylke.

– Jeg har hørt mye fint om Finnmark og Skaidi Xtreme, men jeg skjønte etter hvert at dette var mer enn et sykkelritt. Man kom veldig tett innpå arrangøren, andre deltagere  og ikke minst naturen. Jeg ble så fascinert at jeg har bestemt meg for å kalle den neste sykkelen for Skaidi, forteller Stubberud som syklet inn til 18.plass i helgas arrangement.


Bytter bort Canada

Og Finnmarksnaturen ga mersmak.

– Planen var å reise til Canada neste sommer, men nå tror jeg at jeg tar familien med meg nordover og heller deltar i Offroad Finnmark, sier Stubberud som i helga syklet på egendesignet sykkel.

– Vi samarbeider med en karbonekspert og sykkelen produseres i Kina. Men jeg garanterer at kvaliteten er god nok til å vinne eksempelvis Offroad Finnmark så lenge den som sitter oppå er sterk nok, sier han med et smil og legger til:

– Når det gjelder Skaidi-sykkelen, som jeg håper å ha klar til testing neste år, så tenker jeg litt nytt. Det blir riktignok en 29-tommer fulldempet sykkel med vandring som takler terrenget på Skaidi, men jeg tenker et design som gir mulighet for å lagre barer, sykkelslanger og annet småtteri i selve ramma, avslører Stubberud som i disse dager også sender ut til testing rulleski med bremser som er fjernstyrt fra skistaven - et produkt han håper å ha i produksjon fra neste år.


– Utrolig kult

Odd Peder Wang-Norderud i Skaidi Xtreme sier han i helga snakket mye med designeren. 

– Jeg foreslo navnet Skaidi og hvis han nå bekrefter at han tar ideen videre så er det utrolig kult.Vi jobber hardt med å gjøre rittet kjent og dette vil gi oss genial markedsføring, sier sykkelguruen i Hammerfest som de siste dagene har fått mye skryt for arrangementet.

Sørafrikanerne Ariane Kleinhans som vant kvinneklassen og Erik Kleinhans som ble nummer tre i herreklassen skryter uhemmet på sin blogg. Det samme gjør vinner av herreklassen, trønderen Henrik H. Kippernes (23) som var knappe tre minutter foran Lars R. Manengen fra Lillehammer i mål. Burfjords Daniel Boberg Leirbakken plasserte seg bak Kleinhans på resultatlista. Daniel Strand fra Alta ble nummer fem.

Linda Mosesen ble nummer fem og beste lokale deltager i kvinneklassen.  Fredrik Nilsen vant Skaidi ungdom tre sekunder foran Johannes Helsvig Nilsen, begge fra Alta. Blant jentene var Magni og Marit Klevstad Jakobsen, også de fra Alta, suverent best med eldstesøsteren ni sekunder foran lillesøster i mål.