Oppdatert

Tre koronatilfeller i løpet av mandagen

Begrenset antall nærkontakter.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Jil Yngland/NTB

New Articles

Det ble meldt om tre nye smittetilfelle i Alta i løpet av mandagen

Begrenset

Tidlig mandag ble den første smittede påvist.

– Personen har testet seg tidlig i sykdomsforløpet dette har bidratt til et relativt begrenset antall nærkontakter, smittesporing pågår, opplyser ordfører Monica Nielsen.

I en oppdatering mandag klokken 12.00 melder kommunen at det er totalt 11 smittede, og 135 personer som er i karantene.


Nærkontakt

Like etter klokken 14:50 meldte Alta kommune om ett nytt smittetilfelle via Twitter.

– Personen er nærkontakt av personen som ble bekreftet smittet tidligere i dag, lyder det i twittermeldingen. Personen har vært i karantene siden søndag formiddag, og er nå i isolasjon. Smittesporing pågår, det meldes om få nærkontakter.

Like før klokken 19 ble ytterligere et smittetilfelle gjort kjent. 

– En ny positiv nærkontakt som har testet positivt. Personen har vært i karantene og er nå satt i isolasjon. Tilfellet gir ingen nye nærkontakter. Status Alta nå er 13 i isolasjon, ca.160 i karantene, var meldingen mandag kveld.

Fortsetter

Kommunen opplyser også at de denne uken fortsetter vaksinering av personer i prioriteringsgruppe 9 (45-54 år).

– Vi forventer å gjøre oss ferdige med denne gruppen i neste uke. Det blir da oppstart av vaksinering av prioriteringsgruppe 10 (18-24 år og 40-44 år) i uke 27. Vi begynner da med dem som er 18 år og jobber oss oppover til 24 år. Deretter starter vi på dem som er 44 år og jobber oss nedover til dem som er 40 år. Forventet oppstart av gruppe 11 (25-39 år) er i uke 29/30, opplyser kommunen.

Kan bli endringer

Det presiseres at planen er laget med utgangspunkt i prognosene kommunen har fått for antall doser vaksiner som leveres. Dermed kan det bli endringer i planene.

– Når vi starter vaksinering av gruppe 10 og 11 starter vi også opp med SMS-ordning. Hvordan denne ordningen skal fungere for våre innbyggere vil det komme informasjon om. De siste detaljene gjenstår enda å spikre, derfor avventer vi info ut til dette er i orden, skriver kommunen videre.