Sterkt møte med en stolt nasjon

Ber jeg deg beskrive Russland med ett ord er ordet du vil bruke mest sannsynlig «grått», «kjedelig» eller «industri».

Ved krigsmonumentet Valley of Glory i Titovka fortalte Mikhail Oresheta fra den russiske veteranforeningen om de store tapene Den røde armé led under krigen.   Foto: Foto: Tor Johansen

New Articles

Det er iallefall de ordene jeg ville brukt – fram til jeg besøkte Russland i sommer. Jeg hadde aldri krysset den østlige riksgrensen før, og hadde ganske lave forventninger. Mitt verdensbilde var dreid mot vesten, og naboen i øst var ingenting annet enn et undertrykkende land fylt med grå industribyer og identiske bygninger som alle var i ferd med å forfalle. Det var derfor fantastisk å faktisk kunne besøke russerne, og få brutt ned fordommene mine, en for en.