Vrakdelene fraktet ned 

Tirsdag ettermiddag ble vrakdelene fra det havarerte helikoptret fraktet ned fra Skoddevarre.

HALESEKSJONEN: Vrakdelene ble fraktet til golfbanen på Kvenvikmoen for klargjøring til videre transport.   Foto: Freddy Ludvik Larsen

New Articles

Både hovedgirboks, haleseksjon, motor, hovedrotorblad og deler av understellet ble fraktet ned til golfbanen på Kvenvikmoen. Her blir delene fra Airbus H125-helikoptret klargjort til videre transport med trailer til Kjeller ved Lillestrøm.

FRAKTET NED: Tirsdag ble vrakdelene fra ulykkeshelikoptret fraktet ned fra fjellsiden.   Foto: Freddy Ludvik Larsen

Kun haleseksjonen

Undersøkelsesleder Runar Mathiesen ved Havarikommisjonen opplyser at de vil følge de normale rutinene for undersøkelsesarbeid av komponentene.

– Der vil vi foreta metallurgiske undersøkelser og andre undersøkelser, forteller han videre, før han legger til at han ikke vil spå hvor lang tid dette arbeidet tar.

Undersøkelseslederen opplyser at det kun er haleseksjonen som har sluppet unna brannen.

NORMALE RUTINER: Undersøkelsesleder Runar Mathiesen ved Havarikommisjon opplyser at de vil følge normale rutinene for undersøkelsesarbeid av komponentene.   Foto: Freddy Ludvik Larsen

Opprydding

I tillegg til Havarikommisjonen, var også flere fra den franske havarikommisjonen, folk fra motorprodusenter og helikopterprodusenter med på klargjøringen av vrakrestene tirsdag ettermiddag.

Hva skjer videre på ulykkesstedet?

– Man følger vanlige rutiner for opprydning, i samarbeid med det aktuelle forsikringsselskapet til helikopterselskapet. Hvem forsikringsselskapet leier inn som ressurs til det praktiske arbeidet, vet vi ikke.

– Vet dere når ulykkesstedet blir åpnet opp for pårørende?

Det vet vi heller ikke. Dette er noe vi må ta stilling til sammen med politiet.