Ludvigsen innrømmer seksuell omgang med asylsøker, snakket usant i avhør

Overgrepstiltalte Svein Ludvigsen holder samtidig fast på at han ikke har misbrukt sin stilling, brukt trusler, tvang eller vold.

Tidligere statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen (til høyre). Her er han sammen med sine forsvarere, advokatene Kai Vaag (til venstre) og Per Zimmer. (Tegning: Ane Hem)  Foto: Ane Hem

New Articles

Torsdag formiddag inntok Ludvigsen vitneboksen. Her holdt han ifølge VG at han ikke hadde misbrukt sin stilling for å tilegne seg seksuell omgang.

– Ærede rett. Jeg har sagt fra dag én at jeg ikke er skyldig i anklagene om misbruk av stilling, trusler eller tvang og vold, som er påstått, innledet han.

Til retten sa Ludvigsen at han bevisst snakket usant i avhør med politiet. I retten erkjente han tre tilfeller av seksuell omgang med en av de fornærmede, en 25 år gammel mann som kom til Norge som asylsøker.

– Men alle tre gangene har vært frivillig og uten tvang eller trusler på noen som helst slags måte, i så henseende, sier Ludvigsen ifølge VG.

Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som fylkesmann, for å skaffe seg seksuell omgang med tre menn som kom til Norge som asylsøkere.