Katarina og Thea headhuntet til stort arrangement

De to unge Altaværingene imponerte stort da Roger Ingebrigtsen i Agenda Nord-Norge besøkte Alta videregående i fjor. Nå er de hentet inn for å bidra under arrangementet deres i Svolvær.

HEADHUNTET: Katarina Jørstad Thoresen og Thea Heltne Kjelstad ble headhuntet for å jobbe under Agenda Nord-Norge 2018. Her skal de blant annet bidra med regi og utspørring av foredragsholdere.   Foto: Privat

nyheter

Agenda Nord-Norge har som formål å bygge nettverk og dele kunnskap på tvers av regioner, bransjer og næringsliv. I år har de fokus på havet, og hvor mye det betyr for oss.

– Havet fungerer som en identitetsfaktor for Nord-Norge. Over 80 pørosent av Norges havområder befinner seg i Nord-Norge. Det har vært med på å knytte bånd på tvers av Nord-Norge gjennom blant annet fisk, transport av varer og olje. Det forteller Gøril Bergmann, administrasjonssjef i Agenda Nord-Norge.

Derfor har de invitert mange viktige samfunnsbyggere som ønsker å bidra til at Nord-Norge vokser, og som er opptatt av å dele denne kunnskapen med andre.

Unge talenter fra Alta

Katarina Jørstad Thoresen og Thea Heltne Kjelstad fra Alta er to av de som skal bidra til at denne samlingen blir en stor suksess. Attenåringene gjorde sterkt inntrykk på Roger Ingebrigtsen i Agenda Nord-Norge, da han i fjor besøkte Alta videregående skole.

– Vi hadde et prosjekt andre året på medielinjen. Da hadde meg og Thea en direktesending der vi intervjuet folk. Jeg var produsent og Thea var intervjuer. Etter sendingen snakket vi endel med Ingebrigtsen, og viste han rundt på skolen, sier Katarina.

Og da tok det ikke lang tid før Ingebrigtsen lot seg imponere av de to unge jentene, som begge går medier og kommunikasjon på Alta videregående skole.

– Vi fortalte litt hva vi holdt på med, og jeg tror han ble mer og mer imponert jo mer vi fortalte. Da rektor kom forbi spurte han om han kunne få lov å låne oss noen dager, for å jobbe med oss i Svolvær, sier hun.

Kjenner på nervene

Katarina forteller at de er stolte og takknemlige, for at de får bidra under en så stor samling som Agenda Nord-Norge 2018.

– Dette er en sjelden mulighet som ikke mange elever får. Det er ganske stort å gå rett fra skolebenken til å intervjue statsministeren, og få jobbe med noen av Nord-Norges flinkeste folk innenfor mediebransjen. Men vi har begge jobbet i ulike mediehus før, så vi føler oss trygge i det vi gjør, sier hun og legger til at de har begynt å kjenne på nervene.

Bergmann i Agenda Nord-Norge er overbevist om at de to jentene kommer til å klare oppgaven uten problemer.

– Vi ville gjøre noe vi ikke hadde gjort før og ønsket å få til en slags sofasamtalale, noe som kan være ganske vanskelig. Men det tror jeg Thea og Katarina kommer til å få til veldig bra, for de gjorde et veldig sterkt inntrykk på oss, sier hun.

Vil ikke miste havet

Katarina og Thea har allerede gjennomført sin første oppgave i forbindelse med Agenda Nord-Norge 2018. De la ut en video på Facebook der de blant annet svarer på spørsmål om havet.

– Da vi ble intervjuet fant vi fort ut at vi kunne ekstremt lite i forhold til hva vi trodde. Mange har lurt på om vi lekte dumme med vilje, noe vi ikke gjorde. Men vi har lært oss forskjellen på flo og fjære nå altså, sier Katarina og ler.

Hun tror de fleste vet at havet er viktig, men at man kanskje ikke tenker noe særlig over hvorfor det er viktig.

– Man vet at havet er stort, blått og at det er mye vann. Men det er også viktig å vite hva havet betyr for oss, og hvor mye vi trenger det. Man merker som oftes ikke hvor viktig ting er før vi mister det, og vi vil ikke miste havet, sier hun.

( Se Video under av Thea og Katarina: Svarer på spørsmål om havet)