Trom-tromme-lom

Rytmefest med kickoff på Sisa.

TAMTAM OG TINNITUS: Vi vet få som har det gøyere enn gjengen på Sisa. Torsdag var det rytmejam og kickoff.  Foto: Arne Hauge

New Articles

Tamtam og ritsj-ratsj og symballer. Hva det heter alt sammen er trolig neppe avgjørende, men torsdag kveld ble utrolig mye spennende rytmeutstyr samlet i ring inne hos Sisa kultursenter i Bossekop, hvor det som vanlig var godt og trygt å være både for folk og desibel.

En liten tjuvstart

– Flott rytmesirkel. Vi gjør det en gang til, sa daglig leder John-Tore Martinsen, og folk var ikke trege å be. Eksotiske toner som fikk oss til å tenke på noe dirigenten for Alta Jentesmell en gang sa. Det var i offisiell sammenheng, idet Kristine Hansen så ut over publikum og sa at det «er lov å holde seg for ørene når vi spiller.»

Og Alta Jentesmell og Finnmark slagverkfestival var mye av grunnen til at folket møttes på Sisa på en rytmisk septemberaften. Festivalen har nemlig offisiell åpning i morgen fredag, og i den anledning valgte noen å tjuvstarte med et aldri så lite vorspiel, eller kickoff som de kalte det, selv om de stort sett bare bruker hendene når de spiller på tromme.

Damer i sentrum

Torsdagens rytmejam markerte på en uhøytidelig måte at fylkets aller første slagverkfestival er i gang, selv om den formelt åpnes fredag. Da følger damene opp suksessen fra Sisa med blant annet urfremføring av «BeatBotox.» Laget av trommegeniet og AJ-dirigent Kristine Hansen.

Og hvis du stadig har lyst å oppleve flere damer som slår, så blir det å kry av dem i Alta sentrum på lørdag, da det er festivalparade med oppstart utenfor Alta helsesenter.

Trommer seg gjennom helgen

Etterpå tar man trommene fatt og stikker videre inn i helga, hvor det går slag i slag med konserter og annen lett erkjennbar tung rytmisk moro. For mer info, se: Alta Jentesmell og Finnmark slagverkfestival

Og i naborommet, eller skal vi i kjent Sisa-ånd si i en galakse langt langt av sted, se hva Karl Helge Vannebo stelte i stand der: 

– Det hele startet nok etter salget av Kjelleren

Og i dag, ørten år senere, skal man på ingen måte undervurdere kvaliteten i Karl Helge Vannebos malerier.