Arges har sitt utspring i den tidligere produksjonsbedriften Polyfemos som ble lagt ned av de nye eierne Wavin. Både forretningsfilosofi og ansatte er imidlertid videreført fra Polyfemos til Arges. Siden oppstarten har fôrslanger til oppdrettsnæringen vært et av kjerneproduktene. Flere konkurrenter har kopiert Arges sin patenterte antistatiske fôrslange, slik at volumet i dette segmentet er under press. Arges retter i mellomtiden innsatsen mot tradisjonelle produkter innen bredbåndsutbygging.

Tunga rett i munnen: Nils Martin Johnsen styrer vekt og hastighet på produksjonen.

Det pågår en storstilt utbygging av bredbånd og fiber i Sverige for tiden og Arges er i stor grad på banen her. I Sverige er det ingen produsenter av varselnett – noe altabedriften har dratt nytte av. Arges leverer varselnett og rør til flere av de store svenske aktørene og Sverige vil være et viktig marked de kommende årene.

Stålmannen: Fredrik Bull legger ståltråd på varselnett, så de blir søkbare i bakken.

Innovasjon er sentralt i Arges. Bedriften arbeider kontinuerlig med å ligge i forkant av utviklingen. Når de store aktørene kommer på banen forsvinner mye av lønnsomheten, og de rettes fokus mot nye produkter.

Resirkulering: Pål Posti kverner rørrester.

Fakta om Arges

Tjenester: Produksjon og salg av fiberrør, mikrorør, varselnett og fôrslanger.

Etablert: 2013

Antall ansatte: 11

Omsetning: 21,4 millioner kroner

Hjemmeside

Facebook