Turpostene til Alta Orienteringslag har vært lite besøkt i sommer, men studieleder Beathe Sætveit ved  universitet er storfornøyd etter å ha prøvd opplegget.

– Jeg fikk skikkelig mestringsfølelse når jeg faktisk klarte å orientere meg i forhold til kartet og klarte å finne poster. Det var rett og slett gøy. Sikkert litt av samme gleden de opplever, de som spiller «Pokémon GO», forteller hun.

Ny med kart

Sætveit hadde aldri prøvd turorientering før, men fikk fortalt av sine kollega og medlem i Alta Orienteringslag, Mai Brit Helgesen, at turorientering kunne være en fin start på kartlesing.

–  Jeg går mye ute i naturen, men jeg kunne ikke lese kart eller orientere meg. Men det fine er at det ikke går på tid, man kan ta det i eget tempo. Jeg tok fem poster en dag, og så tre den neste gangen.

Lite besøkt

Alta Orienteringslag har satt opp poster i Bollo- og i Gakoriområdet. Kart over postene selges på G-Sport Hammari og Sport 1, men så langt har få benyttet seg av tilbudet. Sætveit tror det kommer av at få vet om tilbudet, og innrømmer at hun ikke hadde fått høre om tilbudet uten kollegene sine.

– Det er mange som går på tur i Alta, og dette tilbudet gjør det fint for alle folk å bli kjent i nærområdet sitt. Jeg har bodd i Gakori lenge, og innbiller meg at jeg kjenner området, siden det er «bakhagen» min, men turorienteringa har fått meg til å bevege seg ut av de faste stiene, sier hun.

Ikke for sent

Berit Frost, som  i flere år har plassert ut postene for orienteringslaget sammen med Mai Brit Helgesen, mener er det ikke for sent å dra ut på tur.

– Postene ligger der til snøen kommer. Vi har 35 poster plassert ute i Bollo og Gakori, og vi håper flere vil benytte seg av tilbudet, sier hun.