SV nyvalgte nestleder Oddny Miljeteig vemmes over saken fra Alta der en ung kvinne og hennes to sønner på fire og fem år ble hentet midt på natta og satt på fly vekk fra Alta i helga.

– Dette er brutalisme på sitt verste. Å vekke små barn midt på natta for så å sende dem vekk fra sitt hjem, er politifremferd som vi ser i land vi absolutt ikke liker å sammenligne oss med, tordner Miljeteig overfor Altaposten.

Altaposten har funnet ut at det var politiets utlendingsenhet som var i Alta natt til lørdag og hentet kvinnen og barna. Vi har ikke lyktes å få en kommentar fra enheten i dag, men politimester i Vest-Finnmark, sier på generelt grunnlag at å hente om natta kan ha sammenheng med at man må rekke morgenflyet fra Alta.

– Er flyforbindelser viktigere enn å utføre en slik aksjon minst mulig traumatisk for barna?

– Jeg vil ikke uttale meg om dette, da det er utlendingsenheten som har vært der, svarer Daae.

Miljeteig mener justisministeren bør se på rutinene.

– Vi snakker ikke om hardbarkede kriminelle, men en mor og hennes barn. Jeg registrere at Anders Anundsen fortsetter i akkurat samme spor, selv etter at han er satt under lupen av kontroll- og konstitusjonskomiteen. Det er klart at å sende ut familier med barn gir raskere utslag på statistikken, enn enslige, så det lønner seg jo slik sett, sier Miljeteig sarkastisk.

Hun mener det ikke nytter å snakke om hva foreldrene eventuelt har gjort i disse sakene, hvor barna har vært flere år i Norge.

– Barn skal ikke lide for foreldrenes valg. Barn har egne rettigheter. Uansett.

  • Altaposten har ikke lyktes å få en uttalelse fra justisdepartementet i saken.