– En jobb som denne vokser ikke på trær

Valdresgutten Kristian Bjerke har en mastergrad i ressursøkonomi. Han hadde ingen kjennskap til Alta, før han fant en jobb som passet midt i blinken for hans bakgrunn.

foto
Kristian Bjerke stortrives i Alta, hvor han fant en jobb som passet midt i blinken. Foto: Tom Birger Anundsen
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

I høst gikk flyttelasset nordover og nå har han funnet seg godt til rette i Nordlysbyen. Kristian fikk seg jobb som rådgiver innenfor ressursøkonomi i Landbruksdirektoratet, en jobb som ikke vokser på trær.

– I Norge er det ikke så mange arbeidsplasser hvor ressursøkonomi inngår, så det var rett og slett jobb som gjorde at jeg flytta til Alta, forteller han.

Så langt har han veldig godt inntrykk av Nordlysbyen og ser for seg å bli her i mange år.

Han er vokst opp på bygda i Valdres, men i løpet av studieårene har han bodd i Tromsø og på Ås utenfor Oslo.

– Alta minner meg litt om hjembygda, men i et større format. Det er på en måte blanding mellom natur og by, med veldig kort vei fra det urbane til naturen. Det er veldig fint og det er det jeg har vokst opp med, forklarer han.

Landbruksdirektoratet har en egen avdeling i Alta, noe som stammer fra reindriftsforvaltningen som tidligere hadde mange kontorer over hele landet. Siden har alle småkontorene blitt samlokalisert i Alta. Det var slik Alta ble hans neste bosted.

Etter fem år på skolebenken har Kristian naturligvis litt studielån. Men med fast adresse i Alta og fulltidsjobb blir 10% av studielånet, opptil 25.000, slettet hvert år. Les mer om ordningen på Lånekassen sine sider her.

Kort vei til natur og friluftsliv

foto
Foto: Tom Birger Anundsen

Kristian er opptatt av fiske og friluftsliv, noe det finnes mange og gode muligheter til i Alta og Finnmark.

– Det å komme hjem etter jobb, slappe av litt og så ta seg en god og lang tur ute i naturen akkurat når du føler for det, det er noe du går glipp av i storbyen. Med mindre du kjører en halvtime utenfor byen og går på gangveier sammen med resten av byen. Da vil jeg heller ha den ekte, rene naturen, sier Kristian.

Vurderer du også å flytte til Alta? Her er 9 gode grunner til å flytte til Alta.

Han forteller også at klima og gode temperaturer er viktig for han. Alta har et stabilt og godt innlandsklima.

– Hittil synes jeg klimaet i Alta er bra – det er ikke like mye vind og snøstorm som andre steder jeg har bodd. Når jeg skal bo i Nord-Norge er jeg glad for at det er ganske greie temperaturer og stabilt vær.

Det stabile klimaet gir gode muligheter for å se nordlyset danse over himmelen i vintermørket.

Godt helse- og servicetilbud

Når det kommer til lokalmat, byr Alta på helt andre råvarer enn i Valdres hvor Kristian kommer fra, som reinsdyrkjøtt og boknafisk.

– Jeg har utforsket det meste av matkultur her og maten er helt fantastisk. Spesielt Sami Siida og Stakeriet har god mat, sier han.

I Alta sentrum finner han alt han trenger av servicetilbud. Her ligger det også en rekke restauranter og barer.

– Jeg har et veldig godt inntrykk av helsetilbudet her i Alta – og på AMFI Alta finner jeg alt jeg trenger ellers. En periode savnet jeg XXL, men det åpna nå for ikke så lenge siden, forteller han.

AMFI Alta er Finnmarks største kjøpesenter med 70 butikker og spisesteder. I tillegg finner du også kjøpesentrene Parksenteret og nyåpnede Handelsparken ikke langt unna.

Har du lyst å finne ut hvilke jobbmuligheter som finnes for deg? Her finner du en oversikt over ledige stillinger i Nordlysbyen akkurat nå.