Grieg Seafood Finnmark AS
Gå til

Reisen fra rogn til fullvoksen laks

I serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

I denne episoden får vi et innblikk i laksens reise fra rogn til fullvoksen laks. Vi starter i Steigen i Nordland hos AquaGen. Her har de utviklet en robust rogn som blant annet bidrar til mindre lus på laksen.
- Laksen vi bruker til avl har gått to år i sjøen og rogna er nå klar til å bli befruktet. Resultatet blir rogn som selger til opprettsnæringen, sier Ole Nicolai Aarbakke, forskningsformidler i AquaGen.


Totalt produserer AquaGen mange millioner rognkorn per år.

Se mer i den tiende episoden av “Fra smolt til sushi”, som sendes på altaposten.no mandag fra kl. 17.00.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.