Grieg Seafood Finnmark AS
Gå til

Havet som fremtidens matfat

I serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

All matproduksjon setter fotavtrykk i naturen, uansett hva slags type matproduksjon du driver med. Dette er dilemmaer vi må håndtere også i oppdrettsnæringen og i Grieg Seafood.
- Folk ser jo våre oppdrettsanlegg i fjordene rundt omkring, men samtidig er det jo slik at mer av maten i fremtida må komme fra havet. Du kan ikke få mer fisk fra havet, der har vi brukt de kvotene som vi kan. Landbruksproduksjonen kan heller ikke øke noe særlig mer. Havet må dyrkes, sier Andreas Kvame, administrerende direktør i Grieg Seafood ASA.



I 2019 ble det eksportert sjømat fra Norge for over 100 milliarder kroner ut til resten av verden. Omtrent 70% av denne summen kommer fra oppdrettsnæringa. Likevel er oppdrett et betent tema i Finnmark.

Se mer i den niende episoden av “Fra smolt til sushi”, som sendes på altaposten.no mandag fra kl. 17.00.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.