Grieg Seafood Finnmark AS
Gå til

- Oppdrett er en kjempeviktig næring for Alta

I serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

Oppdrettsbransjen fører med seg positive ringvirkninger for lokalsamfunnet. Flere lokale bedrifter hadde stått i fare for å redusere bemanningen eller legge ned, hvis det ikke hadde vært for oppdrettsbransjen.

Grieg Seafood er en stor kunde av Arges i Alta, som har funnet sin nisje i oppdrettsmarkedet.
- Fôrslanger til bruk i oppdrettsnæringa er det største produktet vi har. Uten oppdrettsnæringa hadde det vært tøft å få det til å gå rundt, sier Bjørnar Bull, daglig leder i Arges.Fôrslangene som Arges produserer er det produktet i markedet med minst avgang av mikroplast til havet, i tillegg til at de kan gjenvinnes etter bruk.

FÔRSLANGER: Arges produserer fôrslanger til bruk i oppdrettsnæringa, som kan gjenvinnes etter bruk.  

 

Næringssjef i Alta kommune, Jørgen Kristoffersen, er krystallklar på de positive ringvirkningene oppdrett fører med seg.
- Oppdrett er en kjempeviktig næring for Alta kommune. Det er en næring med enorm verdiskapning, som skaper mange viktige arbeidsplasser og kjøper tjenester lokalt. Oppdrettsnæringa kjøper årlig varer og tjenester for omtrent 150 millioner kroner, sier han.

Se mer i den åttende episoden av “Fra smolt til sushi”, som sendes på altaposten.no mandag fra kl. 17.00.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.