Grieg Seafood Finnmark AS
Gå til

Dette er en av de største utfordringene til oppdrettsnæringa

I den helt nye serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

I episode to settes fokuset på lus og andre sykdommer hos oppdrettslaksen. Lakselus er en av de større utfordringene til oppdrettsnæringa. Det jobbes målrettet og nøye med å forebygge lus og sykdommer på oppdrettslaksen.- Lakselus er et parasittisk krepsdyr som sitter på fisken og spiser slim, blod og hud av fisken, forteller Anne Tjessem, fiskehelsebiolog ved Grieg Seafood.  

Grieg Seafood jobber kontinuerlig med å holde nivået av lakselus nede, slik at det ikke skal påvirke villfisken.

RESPEKT: Berit Seljestokkan understreker oppdretternes ansvar for Altaelva.  

- Det er vårt ansvar å drive på en så god måte som mulig og ha så lite lus som mulig og så lite sykdom som mulig, sånn at vi respekterer Altaelva, sier Berit Seljestokkan, som er ansvarlig for fiskehelsen ved Grieg Seafood.

Se mer i den andre episoden av “Fra smolt til sushi”, som sendes på altaposten.no mandag fra kl. 17.00.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.