Ving
Gå til

Anine Stangs debut med familien: Slik blir sydenferien herlig med baby

Note to self: 1. Oppdag at du har glemt bæreselen før du er på vei til Gardermoen, 2. Ikke la babyen sove med badebleie på.

Da artist Anine Stang (34) og samboer Petter Tangmyr (39) skulle reise med sin lille datter (1) på ferie for første gang, var de veldig spent på hvordan det ville gå. Ville det bli skriking hele flyturen? Hadde de pakket alt hun ville trenge? Og hvordan ville reagere på et helt nytt sted?

To ferieuker senere er de nybakte foreldrene hjemme igjen, mange erfaringer rikere og med masse ny energi og ikke minst minner for livet.

Ville ha det trygt og enkelt

Den lille familien ønsket å utnytte permisjonstiden med en ordentlig ferie, bare de tre. I tillegg skulle Anine ut med ny musikk, og trengte å lade batteriene før det braket løs. Valget falt på en toukers ferie til Gran Canaria med Ving.

– Vi er jo helt ferske i foreldregamet – alt er nytt, og det var det viktig for oss å reise på en måte som var mest mulig tilrettelagt for en baby. Derfor føltes det trygt og enkelt å dra på chartertur og til et hotell som er lagt opp for barnefamilier, forteller artisten.

DRØMMEDEBUT: Anine og hennes lille familie visste ikke helt hva de skulle forvente før den første sydenturen med et lite barn, men sitter igjen med herlige erfaringer. Foto: Privat 

 

Som mange andre småbarnsforeldre søkte Anine etter informasjon om hva hun burde tenke på før sin første ferie med baby.

– Jeg ville finne ut av hva folk anbefalte å ta med av utstyr, mat og klær. Alle babyer er jo forskjellige, så jeg tok med meg de tipsene jeg trodde ville passe oss. Nettsidene til Ving var også oversiktlige og ga god informasjon om hva man kunne bestille av utstyr, sier hun.

Babypakkene til Ving inneholdt veldig mye av det utstyret vi stresset over hvordan vi skulle få med oss, så det gjorde alt mye enklere. Men vi tok med oss en egen reisetrille som går som håndbagasje på flyet, slik at vi kunne trille inne på flyplassen. Det var helt gull for oss, forteller hun.

Delte på solingen

Både Anine og Petter ville gjerne bruke ferietiden til å nyte dagene med datteren, men også tid til å hente seg inn fra en slitsom og stressende hverdag.

– Småbarnslivet er hektisk, og det er viktig å få slappet av litt mellom slagene. De første dagene i ferien var vi sammen hele tiden. Det var koselig, men vi fant ut at hvis noen av oss skulle få litt sol eller tid til å lese en bok, så måtte vi dele oss. Det fungerte kjempebra, forteller en blid og solbrun Anine.

Paret fant raskt en god rutine på dagtid hvor en av dem gikk trilletur med datteren, eller tok henne med til Miniland for å leke, mens den andre lå ved bassenget og leste bok.

– Det var nydelig for oss begge å få litt alenetid og mulighet til å hvile og slappe av, sier Anine.

FINN ROEN: På Gran Canaria er det perfekt å kombinere familieliv og ro for sjelen. Foto: Privat 

 

To ulike familiehotell

Anine og Petter valgte å bo på to ulike hotell på Gran Canaria under oppholdet sitt – én uke på Sunwing Arguineguín Seafront og én på Ocean Beach Club Gran Canaria.

– Det var faktisk veldig interessant å teste ut to ulike hotellkonsept for barnefamilier – og vi likte begge veldig godt. Alt var så tilrettelagt, så det ble skikkelig ferie for oss, selv om vi reiste med baby, sier Petter.

Den første uken bodde familien på Sunwing i den lille byen Arguineguín på sydkysten av Gran Canaria.

– Det vi likte godt med Sunwing var at det var så stort og hadde mange fasiliteter. I tillegg var beliggenheten super, så vi kunne gå mange turer og få sett litt av Arguineguín. Spesielt koselig var det å besøke sjømannskirken og spise vafler der, forteller Petter.

SUNA 134  Foto: Agneta Renebo

 

– Rommene var også veldig fine, og hotellet hadde et stort og fint Miniland med flott sandkasse, som datteren vår likte veldig godt. Hotellet hadde også underholdning hver kveld, som det for øvrig var veldig høy standard på. Sunwing er nok et paradis for litt større barn, med herlige basseng, Lollo og Bernie og masse aktiviteter hele dagen, legger Anine til.

Uke to tilbragte de på konsepthotellet Ocean Beach Club i Playa del Cura på øyas vestkyst.

– O.B.C. er et lekkert designhotell, som samtidig er veldig barnevennlig. Det opplevdes som deilig luksus både for mamma, pappa og baby. Hotellet ligger rett på stranden – perfekt for avslapping og med en nydelig solnedgang hver kveld.

BARNEVENNLIG: Ving tilbyr «Happy baby-leiligheter», hvor alt blir tilrettelagt for de små. Foto: Ving 

 

Paret la først og fremst merke til hotellets fokus på sunn og god mat. Petter tåler ikke gluten og Anine spiser ikke kjøtt, men de hadde likevel mye godt å velge i.

SUNT OG GODT: Anine og Petter ble imponert av maten på hotellet. 

 

– Maten var helt fantastisk! Og ville vi ha noe annet enn det som ble servert den dagen, kunne vi bare spørre kjøkkensjefen Miguel. «Anything is possible!» var hans motto. For en service, sier Petter.

Anine anbefaler All Inclusive når man reiser med baby.

– Da slipper man å stresse med å finne en restaurant, eller å handle inn og måtte lage mat selv på rommet. Og så kan man lett tilpasse når man spiser etter babyens rytme, som for vår del ikke er lik hver dag. Og vil man bli på rommet en kveld, kan man bare hente take away fra restauranten.

 

«Man tuller ikke med sovetid»

Anine og Petter ble også veldig positivt overrasket over Gran Canaria som reisemål. Planen var å utforske den varierte øya i ferien, men som alle småbarnsforeldre vet, så tuller man ikke med en babys rutiner og sovetid.

– Øya har masse spennende å by på, men vi oppdaget at det er ganske annerledes å skulle leie bil og dra på utflukt med en baby som skal sove og spise til faste tider, så vi måtte endre litt på planene. Sovetid blir plutselig viktigere enn alt annet når man har baby, ler Anine.

 

Familien endte opp med å leie bil for en dag for å få med seg noen av severdighetene i nærheten.

– Vi booket bil på en automat på hotellet, og morgenen etter kom en fyr og leverte den i resepsjonen. Vi parkerte bare på hotellet og leverte tilbake nøklene i automaten da vi var ferdige. Utrolig enkelt, forteller Petter.

– Vi tok en tur til Puerto Mogan, som var et helt nydelig sted og vi fikk sett ørkenen i Maspalomas, som var helt magisk. Men det viktigste for oss på denne ferien var å slappe av og nyte tiden sammen, og vi fikk raskt inn en slags rutine for soving, soling, trening og spising. Vi fikk til og med tid til å kose oss med gode middager på kveldstid mens datteren vår sov i vogna, sier Anine fornøyd.

Stressfri ferie

Er det noe paret vil trekke fram som det aller beste med ferien, så er det hvordan alt var godt tilrettelagt gjennom hele reisen, både med hotell tilpasset de som reiser med barn, bra treningsmuligheter, velfylte minimarkeder og innsjekking av bagasje på hotellet.

– Det var ekstremt luksus å kunne sjekke inn bagasjen i resepsjonen på hotellet den dagen vi skulle reise, uten kø og stress. Vi leverte inn bagasjen på hotellet, og så den igjen i Oslo. Det var deilig å slippe å tenke på annet enn å få med oss baby og håndbagasje på bussen, og bare gå rett til gaten når vi kom til flyplassen, sier Anine.

– Vi trengte ikke tenke så mye, rett og slett. Vi kunne bare kose oss sammen og nyte ferien, forteller Petter.

BLIDE OG FORNØYDE: Ferieliv passer for store og små på Vings familiehotell. Foto: Privat 

 

Paret ble også positivt overrasket over hvor stort miljøfokus det var på begge hotellene.

– Det var veldig lett å resirkulere avfall, og vi la merke til at det nesten ikke var plast på noen av hotellene, og veldig lite på flyet også. Jeg synes også det betyr mye at Ving klimakompenserer alle flyreiser, og har gjort det siden lenge før det ble ”trendy” å være miljøbevisst, sier Anine.

Les også: Slik gjør du flyreisen med småbarn til en lek.

 

Petter og Anines ferietips til småbarnsforeldre:

☀️Ta med bleier og grøt til hele oppholdet. Det er billigere her hjemme.

☀️Ta også med litt mat om babyen spiser middagsglass eller klemmeposer. Utvalget er ikke like godt som hjemme.

☀️Klemmeposer med mat er lurt når man er på farten, spesielt på reisedagene.

☀️Bestill en babypakke på hotellet, slik at vogn, barnestol og barneseng er på plass på rommet når dere kommer.

☀️Ikke klem inn for mange aktiviteter, bare nyt tiden sammen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.