Barents Nord AS

NEFELIN V: Denne katamaranen ble kjøpt inn da Barents Nord inngikk drifts-/leiekontrakt med Silbelco Nordic.  Foto: Arne Hauge

- Visjona leverer et solid og godt verktøy for utvikling

Barents Nord er selskapet som driver båttransporten til og fra Sibelco Nordics anlegg på Stjernøya. Siden 2007 har Visjona, tidligere Noodt & Reiding, vært en viktig samarbeidspartner for Barents Nord.

Barents Nord var tidligere en del av det som i dag er Frydenbø Industri i Øksfjord. De drev en hurtigbåt i verksteddriften tidligere, men valgte etter hvert å skille ut båtdriften i et eget selskap.

- Barents Nord sitt fokus er på drift av rederiet, mannskap og kontrakter, forteller daglig leder Grethe-Lill Vestre.

Opprinnelig jobbet to mann på fartøyet og hadde en inntekt på to millioner. Sammen med Visjona har Barents Nord utviklet et samarbeid med Sibelco Nordics gruvedrift på Stjernøya.

Innkjøp av Nefelin V

Det startet med en kontrakt med Sibelco Nordic i 2010, hvor Barents Nord driftet Sibelcos fartøy som transporterte deres ansatte ut til Stjernøya. I 2014 inngikk Barents Nord og Sibelco en ny leie-/driftskontrakt som resulterte i innkjøp av ny båt, Nefelin V.

DAGLIG LEDER: Grethe-Lill Vestre i Barents Nord  Foto: Magne Kveseth

- Samarbeidet med Visjona har medført at vi har bygd oss opp fra to ansatte til ti ansatte, og vi er nå godt rustet og klar for utvidet rederidrift, sier Grethe-Lill.

Kun positive erfaringer

Visjona har vært med på hele utviklingsløpet i Barents Nord. Bedriftsrådgiver Kurt Johnsen sitter også i styret, noe han har gjort de siste 6-7 årene. Han og de øvrige kollegene har vært viktige bidragsytere med tanke på rekruttering, kontraktsforhandlinger, offentlige høringsrunder og anbudsprosesser.

- Visjona leverer et solid og godt verktøy av leveranser, og vi har kun positive erfaringer med selskapet.

- Nå fyller Barents Nord 10 år og vi har med Visjonas bidrag lagt en grunnstein for å eksistere i mange tiår til, avslutter Vestre.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.