Frydenbø Industri
Gå til

- Visjona har virkelig løftet oss

De siste ti årene har Visjona, tidligere Noodt & Reiding, samarbeidet med Frydenbø Industri, som er en moderne generasjonsbedrift med lang erfaring og tradisjon innen maritim mekanisk industri.

Frydenbø Industri har lange tradisjoner og ble startet i 1916 i Bergen. Konsernet kjøpte opp Øksfjord Slipp og Mek AS i 2010.

- Vi solgte 49 % av vår virksomhet til Frydenbø Industri i Bergen for å løfte vår markedsposisjon i Finnmark, forteller Arne Kristian Vestre. Han drev Øksfjord Slipp og Mek AS, og i dag er han salgsleder i Frydenbø Industri Øksfjord, samt aksjonær i selskapet.

Økt omsetning

I 2010 ble Visjona valgt som samarbeidspartner og har vært med på å forprosjektere og skape muligheter til å innhente industrielle partnere.

- Visjona har vært sentral i strategiutviklingen og har bistått oss i krevende prosesser opp gjennom årene. Dette samarbeidet har resultert i at Frydenbø Industri i Øksfjord økte omsetning fra 8 millioner kroner til 50 millioner kroner på få år. Hadde det ikke vært for Visjona, hadde vi ikke vært der vi er i dag, sier Vestre.

ØKSFJORD: Fyrdenbø Industri holder til i Øksfjord.  

I dag har selskapet 28 ansatte i Øksfjord og Visjona har vært med hele veien.

- De har vært en viktig partner for Frydenbø Industri, både på rekruttering av nøkkelpersoner og headhunting, laget markedsundersøkelser, bidratt på dialogmøte med potensielle kunder og gjort mye grundig arbeid, sier Arne Kristian.

Alt har gått etter boka

Posisjonen Frydenbø Industri i Øksfjord har bygd seg opp i dag er med på å skape arbeidsplasser med lokal kompetanse i Nord-Norge. Det er viktig for videre utvikling og vekst.

- Visjona har vært med fra dag 1 med forretningsplan, markedsundersøkelser og budsjetteringer. Hvordan vi skulle videreutvikle og hvordan skulle vi skape strategisk vekst, er spørsmål de har hjulpet oss med å besvare. Det er også artig i ettertid å se at alt vi planla og budsjetterte med i 2010 har gått helt etter boka, sier Arne Kristian.

FARTØY: Frydenbø Industri i Øksfjord itfærer service på blant annet oppdrettsfartøy. Foto: Frydenbø Industri 

Frydenbø Industri i Øksfjord holdt seg til strategien. Den mekaniske delen av jobben har de gjort selv, men Visjona ble brukt som partner for å forankre strategiene. Rådgiverne er kontinuerlig med på utviklingsarbeid for Frydenbø Industri i nord.

- De har virkelig løftet bedriften og rustet oss for videre vekst. Nødvendigvis ikke bare vekst, men også utfordringer som vil komme i fremtiden, sier Vestre.

Frydenbø Industri i Nord-Norge holder til i Øksfjord og Havøysund i Finnmark og består av et moderne og effektivt serviceanlegg for den maritime fiskeflåten, handelsskip, offshore-installasjoner og oppdrettsnæringen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.