Harila AS
Gå til

Hybriden blir betegnet som årets tryggeste bilkjøp

Femte generasjon Toyota RAV4 blir nevnt som det tryggeste bilkjøpet du kan gjøre i 2019. Den smarte hybriden har høy driftssikkerhet, god drivstofføkonomi, lave utslipp og byr på mye kjøreglede.

«SUV-pionéren fra Toyota er muligens det tryggeste bilvalget du kan gjøre i disse turbulente tider.»

Den har alt

Det skriver Motor.no i sin test av nye RAV4 – modellen som etablerte SUV-segmentet så langt tilbake som i 1994. Nå er den kommet i en helt ny utgave i bilhallen til Toyota Harlia i Alta.

- Nye Toyota RAV4 er hybriden som har alt: Svært gunstig drivstofføkonomi takket være moderne hybridteknologi, fantastiske kjøreegenskaper, firehjulstrekk og suveren fremkommelighet, sier Oskar Langli, salgssjef hos Toyota Harila.

For ikke å glemme høy annenhåndsverdi – et ikke helt uvesentlig argument i en tid da myndighetene spiller bingo med en stemme i avgiftspolitikken som førstepremie.

RAV4: Toyota RAV4 har kommet i en helt ny utgave. 

Femte generasjon

Nå er altså femte generasjon på plass hos Harila i Bukta. Salgssjef Oskar Langli bobler over av entusiasme når han viser frem nye RAV4. Den nye generasjonen av RAV4 ble lansert i januar, og har slått veldig bra an, med ny og sterkere hybridmotor og betydelige forbedringer i design, kjøreegenskaper, fremkommelighet og sikkerhet.

- I tillegg opplever vi solid interesse for nye Toyota Corolla, sier Oskar Langli. Også den kommer som hybrid.

Høy driftssikkerhet

I en tid der man kan få inntrykk av at etterspørselen kun går mot ladbare biler, forteller Langli at stadig flere kunder mener at hybridbiler er det beste miljøvalget for dem.

- Toyota RAV4 hybrid er for mange det beste alternativet for å oppnå høy driftssikkerhet, god drivstofføkonomi og lave miljø- og klimautslipp. Begrensningene ved ladbare biler er mange og dekker ikke alle bilbehov. Hybridteknologien kommer derfor fortsatt til å være Toyotas kjerneteknologi, og produsenten ser et enormt potensial i teknologien, sier han.

- Toyota startet en grønn revolusjon i bilindustrien da de lanserte den første hybridbilen for over 20 år siden. Teknologien utvikles kontinuerlig til å bli mer energieffektiv og miljøvennlig. Når Toyota Corolla nå kommer tilbake som stasjonsvogn og 5-dørs kombi, har begge Toyotas fullhybridteknologi, sier Oskar Langli.

COROLLA: Nye Toyota Corolla hybrid vekker også interesse. 


Men nå er det RAV4 det handler om. Veldig mye er nytt med RAV4. Den er blitt både bredere og lengre. Bagasjerommet er gjort større og har et helt flatt gulv. Lengden er økt med 6 centimeter og volumet er økt med 79 liter til 580 liter.

El-motoren er plassert på bakakslingen og gir mer kraft enn tidligere modeller. Denne kobles automatisk inn ved behov og yter hele 1300 Nm på bakhjulene, når man har behov for fremdrift på alle fire. Det elektriske firehjulstrekksystemet optimaliserer også automatisk dreiemomentforholdet mellom hjulene, og ved hjelp av en knapp inne i bilen, får man en funksjon tilnærmet likt elektrisk differensialsperre, som man kan benytte under vanskelige kjøreforhold eller ved offroad-kjøring. AWD-i er intelligent og aktiveres gjennom svinger, og under i glatte forhold. Mens systemet kjører automatisk 2WD på tørre bare veier, for å spare drivstoff.

Utstyrslisten i nye RAV4 er lang. Elektrisk bakluke, digitale speil, JBL lydsystem, panoramatak, Toyota Safety Sense, LED-frontlykter, lekkert skinninteriør, trådløs mobillading, ventilerte seter og flere USB-uttak rundt i bilen er noe av det du kan velge til din RAV4.

Enorm interesse for Toyotas nye hybrider

Toyota opplever enorm suksess både nasjonalt og internasjonalt med de nye hybridene. Salget økte med hele 18 % i Europa i 2018 og det ble da solgt hele 480.800 Toyota hybrid-modeller!

Her hjemme i Norge ble februar den beste salgsmåneden noensinne for Toyota, med 2800 solgte modeller. De sterke februar-tallene knytter seg særlig til lanseringen av nye Toyota RAV4 hybrid.

HAR ALT: Nye Toyota RAV4 er hybriden som har alt, sier Oskar Langli, salgssjef hos Harila.  

- Dette er helt fantastiske tall og viser at Toyotas hybridbiler er særdeles ettertraktede i markedet, selv i en tid der elbilandelen når nye høyder, sier Oskar Langli. Han har stor bredde i hybrid-utvalget i bilhallen i Bukta.

Ved utgangen av første kvartal er ordrebanken til Toyota i Norge 70 prosent høyere enn samme periode i fjor, etter en 30 prosents økning i antall inngåtte kjøpskontrakter.

- Kundene begeistres over våre nye modeller og det er nesten så vi må klype oss selv i armen når vi ser antallet inngåtte kontrakter, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge om den sterke starten på 2019.

Om Toyota RAV4:

  • Den første RAV4 som bygges på Toyota New Global Architecture (TNGA) plattformen, noe om gir betydelige forbedringer av kjøreegenskaper og sikkerheten.
  • Nyutviklede TNGA-drivlinjer – 2.5-liters hybrid-elektrisk system.
  • Bedre kjøredynamikk med forbedrede firehjulstrekk-systemer.
  • Design som står ut med robuste stilelementer, og samtidig omfattende forbedringer av opplevd kvalitet.
  • Både lengde og bredde er økt – i tillegg er akselavstanden blitt 30 mm lengre. Det gir bedre innvendig plass.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.