Langhelg i Alta
Gå til

Vant velværedag i Alta

I forbindelse med Langhelg i Alta 14.-17. februar ønsket det rause næringslivet i Nordlysbyen å gi bort en velværedag for to heldige personer. Over 1400 personer deltok i konkurransen som ble arrangert på Facebook og det var Camilla Viktil og Therese Oskarsson som trakk det lengste strået.

Camilla og Therese er barndomsvenninner og ble nominert til konkurransen av Camillas mor. Det var helt tilfeldig at Camilla, som er bosatt i Trondheim, skulle hjem til Alta denne helgen på vinterferie.

- Vi hadde planlagt å være sammen i dag, gjøre noe hyggelig, kose oss og lage mat, men det her var jo toppen, forteller Camilla.

Therese er bosatt i Alta og forteller at de ble kjent da de begynte på barneskolen. I 7. klasse begynte de i samme klasse og de har gått hjelpepleier-linjen på videregående sammen.

- Det har vært mye gøy opp igjennom, sier Therese og nevner blant annet praksis i Hammerfest, helgebesøk i Tromsø og ulike minner fra barndommen.

Flere aktører fra næringslivet i Alta gikk sammen og skapte en drømmedag for jentene. Dagen startet med Airflow behandling hos Sentrum Tannklinikk Alta. Denne behandlingen fjerner overfladisk misfarging og gjør tennene hvitere, uten å bleke tennene.

AIRFLOW: Therese får airflow-behandling hos Sentrum Tannklinikk Alta.  

Personlige shoppere

AMFI Alta stilte personlige shoppere til disposisjon, i tillegg til at de spanderte antrekk til en verdi av 2000 kr. Etter at jentene hadde lagt en strategi om hva de kunne tenke seg, fikk de tips og inspirasjon av AMFIs personlige shoppere og ansatte i butikkene.

AMFI ALTA: Therese og Camilla fikk 2000 kroner å handle antrekk for på AMFI Alta.  

AMFI bød også opp til lunsj, hvor Therese og Camilla fikk en deilig Cæsar salat med kylling fra Du Verden.

DUVERDEN: Camilla og Therese spiste lunsj hos DuVerden på AMFI Alta. 

Hos Afrodite Beautysalong fikk jentene hudpleie tilpasset deres hudtype. Etterpå sminket Maria og Lessia fra Afrodite de med produkter fra salongen.

AFRODITE: Camilla blir sminket av Lessia på Afrodite Beautysalong.  

I fotostudioet til Mediehuset Altaposten var det rigget klart for en photoshoot. Therese og Camilla skiftet til sine nye antrekk og stilte med glede opp for fotografen med nye antrekk, nysminka og med hvite perlerader.

FOTOSTUDIO: Camilla og Therese ble fotografert i studioet til Mediehuset Altaposten.  

Etterpå sjekket de inn på Scandic Alta, hvor de fikk et rom med utsikt rett mot Nordlyskatedralen. Vel fremme på rommet ventet en velværepakke fra Europris Alta til begge jentene, som inneholdt blant annet shampoo, balsam, håndkrem, duftlys og snacks.

FORNØYDE: Therse og Camilla sjekket inn på Scandic Alta, hvor de fant en velværepakke fra Europris Alta.  

3-retters på Brasseri Alta

Thon Hotel Alta avsluttet velværedagen med å spandere en 3-retters meny på Brasseri Alta. Therese og Camilla spiste blant annet varmrøkt hval med syltet rødløk, krøkebærsirup og økologisk flatbrød.

BRASSERI ALTA: Camilla og Therese spiste karamellisert epler med hjemmelaget rømmeis, krokan og karamellsaus.  

- Dagen har vært veldig bra, men det skulle ikke ha gått så fort, sier Camilla. Flyet nordover fra Trondheim fikk ikke landet fredag ettermiddag, så hun ankom Alta tidlig lørdag morgen isteden. Det måtte derfor bli litt endringer i programmet, men alle som var involvert i luksusdagen tok det på en sporty måte og la til rette.

I tillegg fikk de to gratis inngangsbilletter til Nordlysbadet, hvor de kan nyte utestamp og badstue.

Både Camilla og Therese var storfornøyde med velværedagen og satte stor pris på å bli vartet opp etter alle kunstens regler av næringslivet i Alta.

Ikke alltid like lett å holde kontakten

Selv om de har vært venninner siden barneskolen, har det ikke alltid vært like lett å holde kontakten når man bor på forskjellige steder i landet og har en hverdag fylt med familie, jobb og fritidsaktiviteter.

BARNDOMSVENNINNER: Camilla og Therese har vært venninner siden de begynte på barneskolen.  

- Vi har hatt jo hatt noen år hvor vi har snakket lite sammen, men når vi først er sammen, så er det som at vi ikke har vært borte fra hverandre i det hele tatt, forteller Therese.

Derfor var denne dagen en perfekt feiring av et langt og godt vennskap mellom to venninner som alltid er tilstede for hverandre, uansett avstand.

Langhelg i Alta er et knutepunkt mellom ulike aktører i Alta og samarbeider 4 helger i løpet av et år for å skape et bredt tilbud med opplevelser for tilreisende og lokalbefolkningen. Vi ønsker å gjøre det attraktivt for tilreisende å ta en langhelg til Alta, samtidig som det skapes aktiviteter også for innbyggerne i Alta. Målet med Langhelg i Alta er å markedsføre Alta som et attraktivt sted for handel og opplevelser, både for tilreisende og lokalbefolkningen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.