Mathisen Landbruk-Service AS
Gå til

Motor- og landsbrukssenteret med stor bredde

Mathisens Landbruks-Service AS tilbyr alt fra snøfresere og småbåter, til luksuriøse bobiler og råsterke traktorer. Bobil og caravan er nå største segment hos den tradisjonsrike forhandleren.

Den blide gjengen ved Mathisen Landbruks-Service på Elvebakken har allsidige arbeidsdager med et usedvanlig bredt spekter av produkter både i og utenfor butikken. Nypolerte bobiler, campingvogner, båter, tilhengere og traktorer skinner på rekke og rad utenfor lokalene like ved E6.

Stor bredde

Også innenfor veggene er det stor bredde i produktene, med snøfresere, stort delelager for caravan, båt og landbruk, rekvisitalager for caravan og fritid, utstyr for båtliv, reservedeler til småredskaper, gressklippere og motorsager, bekledning for å ivareta komfort og sikkerhet samt gass til bobil campingvogn eller grill.

Brøyting i fokus

I løpet av det siste tiåret har bobiler og campingvogner tatt over en større del av omsetningen, men traktor og traktortilbehør er fortsatt en vesentlig del av virksomheten i lokalene på Elvebakken.

- Det er jo blitt færre bønder i Alta, så det er kanskje naturlig at traktorsalget ikke er like stort som det var tidligere. Men salget er fortsatt bra og vi ser nå en dreining i markedet. Nå går det i større grad enn tidligere traktorer for snøbrøyting, forteller daglig leder Tor-Einar Mathisen.

I disse dager er det nettopp store, sterke traktorer som opptar mye av oppmerksomheten til teamet. Flere store traktorer med utstyr for brøyting blir klargjort for levering.

- Entreprenørene har fått øynene opp for alle fordelene ved å bruke traktor til brøyteoppdragene. De bruker mindre drivstoff og de er svært praktiske med plog foran og fres bak, forklarer Mathisen.

MATHISEN: Bredden i utvalget er stor hos Mathisen Landbruks-Service AS. Fra venstre: Jan Nilsen, Arnfinn Olufsen, Tom Johan Hesjevik, Marianne Nyvoll Olsen, Vegard Mathisen og Tor-Einar Mathisen. 

Bruker campingvogna mobilt

Men det er altså salget av bobiler og campingvogner som nå utgjør den største omsetningen hos Mathisen Landbruks-Service. Etter at selskapet startet med caravan-produkter i 1990 har omsetningen økt jevnt og trutt. Tor-Einar forteller at de selger omtrent halvparten bobil/campingvogner.

- Det er nok normalt med en større andel av bobiler andre steder, men i Finnmark vet vi at mange bruker vogna hele året og på en litt annen måte. Våre kunder bruker gjerne vogna hele vinteren, så flytter de den til våren og bruker den gjennom sommeren et annet sted eller mobilt. Vogna er for mange det hytta er for andre, sier han.

Helåsbruk for bobiler

Han ser også andre vaner når det gjelde bobiler, sammenliknet med Norge for øvrig. Altaværingene er ikke redd for å bruke bilen gjennom hele året. Vinterlagring er ingen god butikk blant aktive finnmarkinger.

- Nylig registrerte jeg at nesten 15 bobiler fra Alta besøkte Levi under verdenscupåpningen i alpint. For mange av våre kunder er vinteregenskapene viktig når de kjøper ny bobil. Våre biler har det de etterspør – blant annet Alde vannbåren gulvvarme og solide batteripakker.

- De fleste nye bilene har gode kvaliteter for helårsbruk. Men batterikapasiteten varierer en del. Våre merker Frankie og Kabe leveres standard med doble batterier. Det vet vi betyr mye for mange av våre kunder som gjerne står en hel helg uten tilgang til ekstern strøm, sier Tor-Einar Mathisen.

På båtsiden er det modeller fra Pioner og Quicksilver som gjelder. Pioner har de smarte åpne småbåtene, mens Quicksilver har meget gode alternativer på rundt 25 fot for fiskeentusiastene. Felles for begge er at Mathisen leverer dem med utenbordsmotorer fra Mercury i hekken.

STORT UTVALG: Tor-Einar Mathisen har stort utvalg bobiler og campingvogner ved butikken på Elvebakken. 

Om Mathisen Landbruk-Service AS

  • Mathisen Landbrukservice AS ble etablert i 1976, med salg av redskaper for landbruk.
  • I dag har bedriften vokst og utvidet virksomhetsområdene til også caravan.
  • Selger produkter fra Adria (bobil/vogn), Morelo (bobil), Frankia (bobil), Kabe (bobil/vogn), SunLiving (bobil), LMC (bobil), Tysse (tilhenger), New Holland (traktor), Case (traktor), Husqvarna (snøfresere) Pioner (båt), Quicksilver (båt) og Mercury (påhengsmotorer).
  • Har alltid brukte og nye campingvogner, bobiler, traktorer, båter, tilhengere og redskap på lager.
  • Bedriften har godkjent EU verksted opp til 7500 kg. Reparerer alle typer bil og bobiler samt campingvogner.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.