Toyota Harila
Gå til

Denne bilen har alt Kjetil ønsker seg

Du vet du har kjøpt tøff bil når salgssjefen insisterer på å ta bilde ved leveringen. Kjetil Ernstsen var ikke i tvil da han skulle investere i sin neste bil: Det måtte bli en Toyota Hilux for den aktive altaværingen.

Målt i forhold til befolkningstallet er det få som kjøper flere terrenggående kjøretøy enn finnmarkingene. Tettheten av pickuper er unik og Toyota Hilux er blant de aller mest populære – både i Finnmark og i Norge.

Den tøffe offroaderen fyller 50 år i 2018 og produsenten lanserte en råtøff jubileumsmodell for anledningen. Den klarte ikke Kjetil Ernstsen å motstå da han nylig skulle bytte bil.

- Er den ikke tøff, halvveis spør og konstaterer han. Kjetil er som menn flest: Han går for utseendet. Men det er bare en liten del av forklaringen til at det ble Hilux denne gangen.

Bakkeklaring og tilhengervekt

- Jeg har hatt Hilux tidligere og erfaringene var veldig gode. Det tyngste argumentet bak valget av en slik bil er det praktiske. Dobbel-kabinen byr på et enormt innvendig bagasjerom. Bak på planet får man plass til det aller meste. Høy bakkeklaring gir uante muligheter – man trenger aldri bekymre seg for om man kommer frem. Og til sist har du tilhengervekten på 3,5 tonn. Det er aldri nødvendig å dra frem kalkulatoren for å finne ut hvor mye man kan trekke, sier han.

Kjetil er som finnmarkinger flest aktiv – både sommer og vinter. På vinteren er det snøscooter og fjellturer som gjelder. I sommerhalvåret er det campingvogn og båt. Felles for alle tre aktivitetene er behovet for en pålitelig bil med solide trekkegenskaper.

- Gjennom hele året har jeg behov for en bil som kan løse utfordringene. Man merker det jo spesielt på vinteren, for eksempel når det er glatt eller mye snø. Med en vanlig bil må man tenke seg nøye om før man skal noen steder med tilhenger, men med en Hilux så merker man knapt at man har henger der bak, ler han.

DRØMMEBIL: Kjetil Ernstsen fikk sin drømmebil da Oskar Langli ved Harila overleverte jubileumsmodellen av Toyota Hilux. Den har alt han ønsker. 

- Opp de langene bakkene med scooter bak på tung henger går det problemløst med en slik bil. Det er jo litt moro.

Kjetil har kjøpt modellen som har fått navnet Hilux SR+ Invincible X Limited Edition. Jubileumsmodellen er spekket med alt utstyr som finnes til Hilux. Denne har nytt design på front fanger og grill med underrun, endret design på innsteg bakfanger, komplett sort interiør med Piano black inserts som erstatter kromlister, perforert sorte skinnseter, nytt design på kombinasjonsmeter med orange visere, unikt nøkkeldesign, sorte stigtrinn og ny jubileumsfarge.

I tillegg har Kjetil satt på veltebøyle, plantrekk og frontbøyle fra Arctic Trucks.

Motoren under panseret er en 2,5 liter diesel som fungerer som hånd i hanske sammen med automatgir.

- Toyota har produsert Hilux siden 1968, så dette kan de. Nye Hilux er en utrolig komplett og gjennomført bil. Nå gleder jeg meg til vinteren, slår Ernstsen fast.

Han trekker også frem andrehåndsverdi som et argument for Hilux.

- Den holder seg helt ekstremt godt i pris. Det er iallfall ikke noe bekymring for å få solgt den til en god pris dersom man skal bytte til noe annet.

Hybrid-suksess for Toyota

Ingen selger flere hybrider enn Toyota. Det aller meste av personbiler som ruller ut fra forhandler Harila i Alta har kombinasjonen bensin/elektrisitet.

Toyota har det bredeste utvalget av hybridmodeller i det norske markedet. Alt fra store familier til urbane eventyrere kan finne en modell som passer for seg. Felles for alle er at de sparer både drivstoff og penger.

Toyota-nyhetene står i kø i 2019. Populære Rav4 kommer i ny versjon. I tillegg gjør Corolla og Camry comeback.

- Hos oss er ni av ti modeller som selges hybrider. Det er bare arbeidsbilene våre som selges uten hybrid, sier salgssjef Oskar Langli.

TOYOTA C-HR: C-HR er en av de mest populære hybridene til Toyota. 

Langli og Toyota Harila har et usedvanlig bredt utvalg for kunder som synes tradisjonelle motorer blir for gammeldags, eller elektrisk motor ikke oppfyller alle behov. I tillegg til nye Rav4, Corolla og Camry, er både Yaris og C-HR populære modeller. Yaris er attraktiv både for private og det offentlige. Mange kommuner og etater ser nytten av å bruke drivstoffgjerrige og pålitelige Yaris.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.