Ving
Gå til

HVORDAN VIL DU BO I FERIEN? Et hotell som ikke faller helt i smak, kan legge en demper på ferien, så det er viktig at hotellet du velger passer for deg og dine behov. 

Slik velger du riktig hotell til ferien

Skal hotellet være barnevennlig? Barnefritt? Ha kult design? Hotelljungelen kan virke overveldende og uoversiktlig for de fleste, men velger du et konsepthotell er sjansen stor for at du treffer riktig.


Ving har mer enn 50 års erfaring med utvikling av konsepthotell, og i dag bor nærmere halvparten av Vings kunder på et slikt hotell. Det er også på disse hotellene de mest fornøyde kundene bor, og ikke minst kommer tilbake til – år etter år.

– Naturlig nok, med tanke på at disse hotellene er utviklet nettopp fra ønskene kundene våre har hatt i løpet av årene. I tillegg har vi også vært i front når det gjelder hva folk forventer av et moderne hotell – som design, mat og treningsfasiliteter, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff.

Allerede i 2014 slo Ving fast i sin Ferierapport at nordmenn er mer opptatt av hotellopplevelsen enn før. Vi har det fint hjemme, og vi vil ikke ha det noe mindre fint på ferie – heller enda litt bedre. I tillegg bruker vi mye tid og en god del penger på ferien vår, så vi ønsker å få valuta for pengene.

– Et hotell som ikke faller helt i smak kan nok legge en liten demper på ferien, så det er viktig at hotellet du velger passer for deg og dine behov. De siste årene har vi også sett en tydelig trend der hotellet blir viktigere og viktigere. Det er mye mer enn bare et overnattingssted, det er nesten som et reisemål i seg selv, sier Røhr-Staff.

Stor guide nedenfor: Finn hotellkonseptet som passer for deg

NOE FOR ALLE: Enten du reiser med barn eller foretrekker et helt barnefritt hotell, så har Ving det perfekte hotellet for deg.  

 

1. Casa Cook – for deg som elsker design

Casa Cook er Vings hotellkonsept for den moderne reisende som har høye krav til komfort og lekker design. Det første hotellet åpnet dørene for et par år siden, og ble en umiddelbar suksess. I dag har Ving tre Casa Cook-hotell, ett på Kos, ett på Rhodos og ett på Kreta.

HOTELLOASE PÅ KOS: Casa Cook er Vings hotellkonsept for den moderne reisende som har høye krav til komfort og lekker design. 

LEKRE ROM: På boutiquehotellet Casa Cook Kos har hvert rom unik design, noe som gir rommene en egen karakter. 

 

– Jeg har vært på mange fine hotell rundt om i verden, men Casa Cook på Kos er definitivt en av favorittene så langt, forteller Nina Holst. Hun driver interiørbloggen Stylizimo og var på Casa Cook i fjor.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene på disse boutiquehotellene. Arkitekturen er urban og minimalistisk, men smelter godt inn i de landlige omgivelsene hotellene ligger i. Kanskje ikke så rart ettersom byggestilen er inspirert av nettopp gresk arkitektur? Nina drømmer fortsatt om å reise tilbake.

CASA COOK-FRELST: Interiørblogger Nina Holst var på Casa Cook i fjor. 

 

– Detaljene var så forseggjort, alt fra lampene og putene på hotellrommet, til bord, stoler og solsenger rundt på hotellområdet. Jeg tror heller aldri jeg har sett et kulere hotellbad, med betongstøpt servant, regndusj og Meraki-produkter, forteller Nina.

EGEN INTERIØRBUTIKK: Hvis du forelsker deg i interiøret på rommet – noe som ikke er helt urealistisk på et hotell som dette – kan du kjøpe med deg flere av tingene hjem. 

 

Hun lot seg også begeistre over hotellets kombinerte juicebar og interiørbutikk, hvor du kan bestille en smoothie og gå på oppdagelsesferd blant hotellets interiørskatter. Hvis du forelsker deg i interiøret på rommet – som ikke er helt urealistisk på et hotell som dette – kan du kjøpe med deg flere av tingene hjem.

– Restauranten To Kima er også noe for seg selv, med et farm-to-table-konsept som sørger for lokale, kortreiste råvarer og mange spennende alternativer på menyen.

FARM-TO-TABLE: På Casa Cook Kos består menyen av retter basert på lokale, kortreiste råvarer, og det er mye spennende å velge mellom.  

Som seg hør og bør på et lekkert, bohemhotell finner du også både spa og hamam, og du har tilgang til et velutstyrt og moderne treningsstudio. I baren ved siden av bassenget spiller hotellets egen DJ kul loungemusikk, og harde solsenger av plast er byttet ut med myke, sofalignende daybeds.

Det samme gjelder på stranden, hvor du også kan prøve deg på Stand-Up Paddleboard. Alt omgitt av puddermyke sanddyner og mektige fjell.

STRANDPERLE: Stranden nedenfor Casa Cook, som ligger mellom Marmari og Tigaki, er kjent som en av øyas fineste.  

 

– Casa Cook er rett og slett et perfekt sted for alle som finner glede i å bo på et hotell som byr på det lille ekstra. Her kan du slappe av og hente energi til en ellers travel hverdag, sier Nina.

Dette er Casa Cook:

 • Trendy og moderne
 • Veldig fornøyde gjester
 • Enkelte rom med Swim Out
 • Gratis WiFi
 • Gode treningsmuligheter
 • Casa Cook på Rhodos har aldersgrense 16 år

Hvor? Kos, Kreta og Rhodos

2. Cook’s Club – for deg som vil bo på et urbant og trendy hotell

Vings nyeste tilskudd i konseptfamilien er Cook’s Club. Det første hotellet åpnet på Kreta tidligere i år, og Hedda B. Zandwijken, som driver reisebloggen Tenk koffert, var blant de første gjestene som fikk oppleve det nye hotellkonseptet.

– Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente, men det første som slo meg når jeg sto utenfor hotellet i Hersonissos var at det så veldig trendy ut. Inngangspartiet er faktisk en oppusset industricontainer, forteller Hedda.

SER DU HVA DETTE ER? Inngangspartiet til Cook’s Club i Hersonissos er faktisk en oppusset industricontainer.  

Cook’s Club er nemlig designet for en helt ny generasjon feriegjester og er et aldri så lite paradis for alle som liker en kul, tilbakelent atmosfære.

– Hotellet hadde en mye høyere standard enn det jeg forventer fra typiske «sydenhotell». Møblene og interiøret var kult, og det var gjennomgående på hele hotellet, sier Hedda.

Hun var på Cook’s Club med en venninne, og kunne nyte fine og avslappende dager med god mat, drinker, bading, soling og en og annen utflukt.

LIKTE SEG GODT: Hedda B. Zandwijken, som driver reisebloggen Tenk koffert, var blant de første gjestene som fikk oppleve nye Cook’s Club. 

 

– Noe av det jeg likte best var at Cook’s Club hadde 16-års aldersgrense. Jeg er glad i barn, men det er deilig å ha fri fra andres barn når jeg er på ferie uten mine egne. Hotellet har i tillegg en veldig sentral beliggenhet, legger Hedda til.

Hun og venninnen ble også positivt overrasket over hotellets restaurantkonsept. Som regel betyr halvpensjon at du har frokost og middag inkludert. På Cook’s Club er det imidlertid sånn at du utover frokosten får 16 euro pr. dag som kan brukes akkurat som du vil. Euroene registreres på betalingsarmbåndet du får når du sjekker inn.

NYTT KONSEPT: Vings Cook’s Club er designet for en helt ny generasjon feriegjester og er et aldri så lite paradis for alle som liker en kul, tilbakelent atmosfære. 

 

– Da styrer du måltidene helt selv, og hvis du er litt småspist kan du nesten si at alle måltider er inkludert. Jeg spiste og koste meg hele dagen, og de dagene jeg brukte mer enn 16 euro betalte jeg bare mellomlegget. Restauranten er åpen hele tiden, og kokkene lager maten på bestilling. Det går kjapt, porsjonene er rause, og maten er kjempegod, tipser Hedda.

Hedda forteller også at hotellet har saccosekker og lenestoler i tillegg til vanlige solsenger, en egen DJ, og overraskende nok: et Escape Room!

På Cook’s Club kan du rett og slett bli bortskjemt på moderne komfort og luksusfølelse, til en pris som ikke gjør et altfor stort innhugg i lommeboken.

Dette er Cook’s Club:

 • Trendy og moderne
 • Aldersgrense 16 år
 • Sentral beliggenhet
 • Spennende restaurantkonsept

Hvor? Kos, Kreta og Rhodos

3. Sunwing Family Resorts – for deg som reiser med barn

Av alle Vings hotell er det særlig elleve som anbefales til barnefamilier: De populære Sunwing-hotellene, som blant annet finnes på Kreta, Kypros, Mallorca, Tyrkia og i Thailand.

– Sunwing Sandy Bay på Kypros er nok en av mine personlige favoritter, sier Linda Breen. Hun jobber som selger i Ving, og har selv feriert på tre av Sunwing-hotellene opptil flere ganger.

STORTRIVES PÅ SUNWING: Linda Breen har bodd på flere Sunwing-hotell. Sunwing Sandy Bay på Kypros er favoritten.  

Den første gangen valgte hun Sunwing fordi hun skulle reise alene med sønnen Kristian.

– Hotellene tilbyr mye som gjør at man føler seg litt tryggere som forelder. Alt er tilrettelagt for barnefamilier, som rommene, bassengene og restaurantene, og i tillegg har de fleste skandinavisktalende personale, tipser hun.

Vings populære maskoter, sjiraffen Lollo og bjørnen Bernie, treffer du selvfølgelig også på alle Sunwing-hotellene. Restaurantene har til og med en egen Lollo & Bernie-buffé.

– Sønnen min elsker å være på ferie på Sunwing. Nå er han ti år og litt sjenert, men han får mange nye venner gjennom aktivitetene på hotellet, som kan være alt fra skattejakter til leker.

FAMILIEFAVORITT: Familien Breen storkoste seg på Kypros.  

 

Forrige gang Linda var på Sunwing Sandy Bay var også mannen Ståle og bonusbarna med, og blant de eldste barna var særlig fotballbanen og Teen Lounge populært.

– I Teen Lounge, som finnes på alle Sunwing-hotellene, kan tenåringer møtes og spille PlayStation, eller bare henge. Det var også populært med det kjappe WiFi-nettet, sier hun.

BRA AKTIVITETSTILBUD: Ståle Breen, Victor Tvenge Breen og Daniel Tvenge Breen fikk prøvd seg på dykking med Lucky Divers i løpet av ferien på Kypros. 

For de voksne trekker hun frem romfasilitetene som en klar fordel med å bo på Sunwing.

– Jeg elsker at man kan bo i leiligheter med havutsikt eller med Swim Out. Da kan du gå rett fra terrassen og ut i bassenget. Det faller nok i smak hos de fleste.

Hun lar seg fortsatt begeistre hver gang hun går inn dørene på et Sunwing-hotell.

– Det er helt fantastisk å komme til et hotell hvor du merker at alt er gjennomtenkt og tilrettelagt for at barnefamilier skal på en så avslappende og fin ferie som mulig. Her blir du ivaretatt fra første stund, sier Linda.

SWIM OUT: På Sunwing Makrigialos Beach kan du bo i en leilighet med Swim Out og gå rett fra terrassen og ut i bassenget.  

 

Dette er Sunwing:

 • Barn under 12 år spiser gratis
 • Gratis WiFi
 • Rom og leiligheter tilpasset familier
 • Store, barnevennlige basseng
 • Aktiviteter og underholdning
 • Lollo & Bernie
 • Skandinavisk barneklubb
 • All Inclusive mot tillegg
 • Teen Lounge med PS4
 • Direktebuss t/r flyplass og Easy Travel
 • Ving service døgnet rundt
 • Gratis treningstimer med SATS ELIXIA

Hvor? Gran Canaria, Kreta, Kypros, Mallorca, Rhodos, Tenerife, Tyrkia og Phuket.

4. Ocean Beach Club – for deg som liker upretensiøs familieluksus

De siste årene har det også kommet tre nye hotell i Sunwing-familien: Ocean Beach Club, også kalt O.B.C. Dette er designhotell for familier bygget på de samme prinsippene som Sunwing Family Resorts, men anleggene er mindre, roligere og mer personlige.

DESIGNHOTELL FOR FAMILIER: Ocean Beach Club er designhotell for familier bygget på de samme prinsippene som Sunwing Family Resorts.  

 

– Vi valgte O.B.C. fordi vi ønsket oss et hotell med en avslappet stemning, med god mat og pene omgivelser. For meg er det også viktig at hotellet ligger ved havet, og at det er mulig å få et rom eller en leilighet med havutsikt. Alt ble innfridd, forteller Marthe Eidahl.

Marthe jobber som webmaster i Ving, og i høst reiste hun og mannen Ronny med de tre barna Felix (9), Mats (6) og Jesper (2) til O.B.C. på Kypros.

KOSTE SEG PÅ O.B.C.: Ronny Eidahl, Felix (9), Mats (6) og Jesper (2) hadde det fint på Kypros. 

 

– Når omgivelsene rundt meg er fine og behagelige, blir jeg roligere og mer avslappet. Det smitter over på barna, og vi koste oss veldig på O.B.C. I tillegg ligger hotellet rett ved Sunwing Sandy Bay Beach, og du har tilgang til alle fasiliteter der. Tempoet er litt høyere på Sunwing, så der kunne barna herje fra seg litt, for å si det på den måten, ler Marthe.

Marthe og familien valgte en treroms-leilighet som falt i smak hos både store og små.

– Det var helt perfekt for oss. Rommene var store og fine, vi hadde to bad og fantastisk havutsikt. Vi hadde også en stor takterrasse som vi voksne kunne hygge oss på etter at barna hadde lagt seg, tipser Marthe.

Har du ekstra badeglade barn anbefaler hun imidlertid et rom med Swim Out – direkte utgang til bassenget fra hotellrommet.


– Da trenger du ikke å ligge ved hovedbassenget for at barna skal få bade, de kan bade hele tiden fra rommet. Det er kanskje ekstra praktisk hvis du har barn som sover på dagen. Da kan du sitte ute, bade og sole deg – rett ved barnet som sover inne, i et svalt rom.

Allerede i februar går turen tilbake til O.B.C for Marthe og familien på fem.

– Neste år skal vi til O.B.C. på Gran Canaria. Jeg gleder meg!

LYST OG LEKKERT: Suitene på Ocean Beach Club Kypros er lyse og delikate, med smarte detaljer for å gjøre ferien så komfortabel som mulig. 

 

Dette er O.B.C:

 • Rolig og avslappet atmosfære
 • Designhotell for familieluksus
 • Barneklubb med skandinavisktalende personale
 • Lollo & Bernie
 • Store, barnevennlige basseng
 • Gratis SATS ELIXIA-timer
 • Barn under 12 år spiser gratis
 • Teen Lounge
 • All Inclusive mot betaling
 • Direktebuss og Easy Travel
 • Gratis WiFi
 • Gratis bytte av håndklær

Hvor? Gran Canaria, Kreta og Kypros.

5. Sunprime – for deg som reiser uten barn

Når du reiser uten barn, er det ganske deilig at hotellet du bor på ikke er fullt av andres barn, eller hva? Det har Ving hatt i bakhodet når de har satt sammen et av sine mest populære hotellkonsept – Sunprime Hotels – som er hotell kun for voksne gjester.

GUTTA PÅ TUR: Asle Slettemoen og Per Gunnar Norling har reist med Ving flere ganger.  

 

– Den første gangen jeg sjekket inn på et Sunprime-hotell var for 10-12 år siden, og det besøket overgikk forventningene mine, forteller Asle Slettemoen, som nå er CRM-ansvarlig i Ving.

Den gangen skulle han på ferie med samboeren Per Gunnar Norling, og de valgte Sunprime Atlantic View på Gran Canaria litt tilfeldig etter å ha fått en bra pakkepris fra Ving.

– Hotellet har 16-års aldersgrense, og var dermed et rolig og avslappende sted. Jeg minnes fremdeles den gode maten, avslapping i solen med favorittmusikken på øret eller en god bok, og muligheten til å trene gratis med SATS Elixia-instruktører når man begynte føle seg litt i overkant avslappet. Helt perfekt!

INGEN BARN I SIKTE: Sunprime Hotels er Vings konsepthotell for voksne gjester. Alle hotellene har 16-års aldersgrense.  

 

Og siden den gang er det blitt flere opphold på forskjellige Sunprime-hotell, blant annet Sunprime Monsuau i Cala d’ Or, Sunprime Protaras Beach på Kypros og Sunprime Waterfront i Palma. Særlig Sunprime Monsuau falt i smak.

– Hotellet ligger i utkanten av Cala d’ Or og er et stilig hotell med avslappende atmosfære. Fine rom, det flotte bassenget og den fantastiske takterrassebaren gjorde ferien helt herlig. Restauranten hadde også en utrolig god tasting-meny som jeg absolutt kan anbefale, tipser Asle.

GODE MATOPPLEVELSER: Restauranten på Sunprime Monsuau har en utrolig god tasting-meny som jeg absolutt kan anbefale, tipser Asle. 

 

En annen fordel med å velge Sunprime er at du automatisk får Easy Travel hvis du flyr med Vings flyselskap Thomas Cook Airlines. Det innebærer at du kan sjekke inn bagasjen på hotellet når du skal hjem og spasere rett forbi køen på flyplassen. I tillegg får du ha med deg ti kilo ekstra bagasje, helt gratis. Denne fordelen får du også på Sunwing og Ocean Beach Club.

– Easy Travel er virkelig et godt tips. Det kan nesten ikke bli enklere. Du trenger bare å tenke på håndbagasjen på vei til flyet, og du slipper den (ofte) lange køen for bagasjeinnsjekk.

MALLORCA: Cala d´Or lokker med en behagelig, rolig atmosfære og en vakker kystlinje. 

 

Asle synes Vings voksenkonsept fungerer helt utmerket.

– Det er bare å lene seg tilbake og hygge seg. Alt er lagt til rette for at du skal få en ferie helt på de voksnes premisser. Her møter du voksne i alle aldre – alt fra kjærestepar som er på sin første solreise sammen til venninne- og vennegjenger, unge voksne som ferierer med foreldre og seniorpar. Dette er hotellene for deg som vil senke skuldrene og nyte livet, forteller han.

SENK SKULDRENE: På Vings Sunprime-hotell er alt lagt til rette for at du skal få en ferie helt på de voksnes premisser. 

 

Dette er Sunprime:

 • Aldersgrense 16 år
 • Gratis WiFi
 • Minst fire vinger
 • Rolig bassengområde
 • Gratis bytte av basseng- og strandhåndklær
 • Meget bra beliggenhet
 • Veldig fornøyde gjester
 • Fine suiter og rom
 • Direktebuss t/r og Easy Travel
 • Spa, treningsstudio og SATS ELIXIA-timer

Hvor? Gran Canaria, Kos, Kreta, Kypros, Mallorca, Phuket, Rhodos, Tenerife og Tyrkia.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.