Dancenter
Gå til

5 fantastiske familieturer i Norge

I Norge har vi noe for enhver smak. Hvis du kjeder deg i Norge er det rett og slett din egen feil. Selv om vi har en vill og voldsom natur i Norge er det vel knapt et land i verden som er mer barnevennlig. Det er simpelthen et hav av opplevelser som venter på både deg og familien din, uansett om det dreier seg om en aktiv ferie i naturen eller en storbyferie.


Her har vi samlet noe gode tips familieturer og opplevelser fra rundt omkring i landet.

Besøk bondegården

Mange barn er helt utrolig glade i dyr, så kunne det ikke være hyggelig å tilbringe ferien på en bondegård? Det finnes utallige steder i Norge hvor man kan leve livet som en ekte bonde, men hvis du gjerne vil ha en tvers igjennom autentisk opplevelse, hvor dere alle får daglige oppgaver på gården, så besøk Aarholt tunet. Det ligger rett sør for Oslo, og har plass til opptil 14 familier som hver får sin egen leilighet med et minikjøkken. Det er lagt opp til at alle barn og voksne spiser og hygger sammen, men dere kan selvfølgelig gå og bade på stranda rett ved siden av på egen hånd.

Byferie

Det finnes utrolig mange hyggelige ting man kan gjøre i hovedstaden, eller Tigerstaden, som Bjørnson døpte den. I Oslo finner  du for eksempel eksklusiv shopping, Det Tekniske Museum og Popsenteret, som alle er verdt et besøk. Hvis du tør kan du også ta en tur til Oslo Reptile Park. Her bor det slanger, gekkoer, øgler, skilpadder og andre venner. En sikkert vinner blant barn (og de voksne med litt ryggrad). Hvis familien skal slappe litt mer av kan man ta en av båtene ut til en av de mange øyene i Oslofjorden. Her er det familievennlige strender og massevis av natur.

Sol og strand

Det har vært flere turister som har sperret øynene opp når de får se strendene i Nord-Norge. De ligner jo strendene fra Thailand! I motsetning til i Thailand kan du i Nord-Norge hygge deg på stranden natten gjennom, med solen lysende ned på deg.


Det finnes også vakre strender i Sør-Norge. Her tenker vi spesielt på Solastranda, Borestranda og Ølbergstranda. Her er det dessuten også gode campingplasser rett ved siden av (noe det i og for seg er over hele Norge). Hvis dere heller har lyst til å ha et fast holdepunkt i ferien deres, i stedet for å kjøre rundt fra campingplass til campingplass, finnes det utrolig mange muligheter for finne en hytteutleie, uansett hvor i Norge du kunne tenke deg å feriere.

Badeland i Bergen

Bergen er en utrolig flott by og er et besøk verdt bare av den grunn, men du kan også besøke Bergen Vitensenter hvor det er massevis av gode aktiviteter for barn. Eller hva med Akvariet? Her får du se tropiske fisk, krokodiller, skilpadder og pingviner, bare for å nevne noen. Hvis været er dårlig er det bare å dra på Vannkanten Badeland. Her er det i hvert fall ingen problemer med å få en dag eller to til å gå.

Ferie i fjellet

Vi er stolte av landet vårt, og det er vi med god grunn. Det er simpelthen utrolig vakkert i Norge. En tur i fjellet er hverdagskost for mange, men vi vet å sette pris på det og vi anerkjenner hvor heldige vi er som har muligheten til å ferdes så fritt i naturen som vi gjør.


Umiddelbart høres kanskje ikke fjell og barn ut som den aller beste kombinasjonen, men det er ingen som sier at man skal klatre hele veien til toppen av det høyeste fjellet. Nei, bruk heller den vakre naturen til en aktiv ferie hvor man kan dra på kanotur, sykle i terreng, ri på hester og mye mer. Dere bestemmer selv vanskelighetsgraden på turen, slik at barn i alle aldre kan være med.


I Norge har vi verdens største fornøyelsespark – vi kaller den naturen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.