Blockbuster
Gå til

Oppskriften på den perfekte daten

Ok, vi skal være de første til å si at det ikke finnes én oppskrift på en perfekt date. Men her kommer vi i hvert fall med noen forslag.

Forventningene

Det skal være morsomt å gå på date. Hvis det føles som en plikt blir det nok sannsynligvis ikke til noe uansett, og du kan egentlig like gjerne bare bli hjemme.

Men hvis du nå først er på en date, så lønner det seg å huske på at du ikke kan gjøre mye galt. Videre så er det viktig å huske på at det er naturlig å være nervøs. Det er helt vanlig! Du burde nok også prøve å skru litt ned på forventningene. Hvis du drar på date og regner med å møte sjelevennen din og faren eller moren til dine fremtidige barn, så blir fallhøyden og skuffelsen sannsynligvis stor. Ta derfor hele situasjonen som en opplevelse! Om dere så ikke blir gift, så kan dere likevel ha en morsom kveld sammen.

Og hvis det hele går ad undas så kan du alltids leie film på nettet og hygge deg hjemme i stedet for.

Velg riktig sted

Hvis det er du som skal bestemme møtestedet så kan det være lurt å holde seg til tre ting. For det første så bør du velge et offentlig sted, spesielt hvis du ikke kjenner ham eller henne. Da er det nemlig alltid hjelp å få hvis det hele blir litt pinlig. For det andre burde du velge et sted hvor det ikke er full fest. Det er vanskelig å bli kjent med hverandre hvis musikken er så høy at man ikke klarer å høre hva den andre sier. Det siste tipset er at du skal velge et sted du kjenner. Du burde kanskje ikke velge stambaren din, men velg et sted du vet har god mat og drikke, som du vet er enkelt å komme til. Fokuset skal jo være daten, ikke å finne ut hva man skal ha.

Hva skal man si?

Å bli kjent med et nytt menneske krever alltid en solid dose tid og tålmodighet. Og det finnes gode og dårlige samtaleemner å ta opp. De gode emnene er harmløse, men sier fortsatt noe om personen. For eksempel kan man snakke om hobbyer, musikksmak og favorittfilmer. Her er det massevis av god informasjon å hente, uten at man graver for dypt. De emnene man burde prøve å unngå er ting som du gjerne vil vite på sikt, men som kan føre til opphetede debatter og dårlige inntrykk. Du må for eksempel for all del unngå emner som ekskjærester, politikk, penger, religion og fremtiden. I hvert fall i detaljer. Hvis det fungerer fint på daten, så skal du nok få vite mer på den andre. Og den tredje…

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.