ibistic
Gå til

Selvstendig? Slik jobber du mer effektivt

Er du selvstendig, og har du problemer med effektiviteten? Når det ikke er en sjef som hele tiden forteller hva du skal gjøre, og når du skal jobbe, så kan det være vanskelig å få et strukturert arbeidsliv. Det finnes ufattelig mange grep man kan ta for å effektivere hverdagen sin. Her har vi kikket på noe av det aller viktigste.

Få deg en god nattesøvn

Hvis man er trøtt og sliten, så mister man utrolig mye av konsentrasjonsevnen sin, og effektiviteten stuper. Man skal med andre ord huske på å sove, og sove nok. Det er lett å si, når man står med sin nyoppstartede butikk, og blir nødt til å investere all den tiden man har i prosjektet. Nattesøvn kan plutselig føles som en luksusvare. Det er likevel viktig å huske på, at uansett om du skal lese til eksamen eller få det siste på plass før butikken åpner, så jobber man mer effektivt etter en god søvn. Det er nemlig ikke viktig hvor mange timer man jobber, men hvor effektivt man gjør det.

Hvis du har problemer med å sove, så kan det skyldes flere ting. Det aller viktigste må være at man har en god seng. Det er det viktigste elementet og hele forutsetningen for en god nattesøvn. Kanskje det er på tide med en ny overmadrass? Det er heldigvis ikke like dyrt å skifte den ut som hvis du skulle ha en ny seng. En ny overmadrass som er perfekt for deg, kan få en gammel og sliten seng til å føles som ny. Du kan se etter gode tilbud på overmadrasser her.

Ha fokus riktig sted

Når man skal være effektiv, så handler det om å være fokusert. Men det kan være vanskelig for selvstendige, siden man skal ha så mange baller i lufta på samme tid. Orden på økonomien er selvfølgelig utrolig viktig for alle selvstendige, men for mange kan det være et ork å ha oversikten over alle papirene og fakturaene som skal håndteres. Heldigvis er det hjelp å få. Det finnes flere tilbydere av tjenester som hjelper deg med å ha fullstendig oversikt og kontroll over fakturabehandlingen, og andre revisjonsrelaterte emner. En av dem er ibistic.no. Med hjelp fra deres løsninger får du hjelp til å ha fokus på riktig sted, i stedet for hele tiden å måtte finne frem papir og manuelt behandle fakturaer. Les mer her om mulighetene dine.

Ha et ryddig kontor

Når du er på jobb, så skal du være på jobb. Derfor er det viktig at du fjerner forstyrrende elementer der du jobber. Hvis du jobber hjemmefra, så er det viktig at du ikke har så mange muligheter for å bli distrahert. Du bør for eksempel ikke jobbe i stua, men på et eget kontor du har innredet spesielt for fokus, konsentrasjon og målrettethet. Når du er på kontoret, så er det kun jobbingen som teller. Stua skal være et sted du kan slappe av, og ikke blandes inn i arbeidsmiljøet ditt. Ta heller en kaffepause i stua i ny og ne, og koble helt av. Gå deretter tilbake til kontoret med nye krefter.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.