Just Eat
Gå til

Gode råd til en lettere flytting

Skal du snart flytte? Og blir du bare trøtt og sliten av tanken på hele flytteprosessen? Her har vi samlet noen gode tips og råd til hvordan du kan gjøre det hele litt lettere for deg selv.

Ikke pakk for tungt

Hvis du får hjelp av et flyttefirma, må en flyttekasse maksimalt veie 18–20 kilo. Hvis du skal flytte selv, så skal du nok sørge for at de veier mindre enn det.

Hvis du har mange tunge ting, som for eksempel bøker, så er et godt råd at man ikke pakker flyttekassene mer enn en tredjedel fulle med bøker. Resten fyller du opp med lette ting, som for eksempel puter, dyner og klær. Husk på at det er bedre å pakke i to flyttekasser enn i en stor og tung kasse som ingen orker eller klarer å flytte på.

Pass på tingene dine

Tallerkener, glass og andre ting som kan gå i stykker, bør alltid pakkes inn i papir. Dessuten er det en god idé å sørge for at det er papir i bunnen av kassen. Hvis tallerkenene kan stå på høykant, så er det også helt klart det beste.

Du øker sjansene for at plantene dine overlever flyttingen hvis de har blitt pakket ned i en flyttekasse eller to. Dessuten bør du la være med å vanne plantene rett før du skal flytte. Dermed unngår du både at flyttekassene blir våte, og at plantene blir mindre motstandsdyktige overfor skiftende vær.

Malerier, vaser og lignende bør pakkes inn i bobleplast for å unngå små riper og små skår.

Hvis det er mulig, så husk på å låse skuffer, skap og kommoder, slik at de ikke åpner seg under flyttingen og tingene faller ut. Hvis de ikke kan låses, så bruk gaffatape eller lignende.

Tenk smart

Når man flytter, så blir man selvfølgelig også sulten på ett eller annet tidspunkt – men mat har man jo ikke nødvendigvis tid til å stå og lage – og alt kjøkkentøyet er jo uansett pakket ned. Da er det smart å sørge for take-away. Skal du flytte til eller fra området rundt Lillestrøm, så finnes det mange muligheter for take-away i Lillestrøm.

Er det noe som skal skiftes ut?

Det er aldri et bedre tidspunkt for å tenke over om det kanskje er på tide å skifte noe av møblementet ut med noe nytt når man flytter. Kanskje spisebordet er for lite i forhold til det nye stedet man flytter til? Det er ingenting mer kjedelig enn en stor spisestue uten et flott spisebord. Da kan det være en god idé å kikke på nye spisebord til det nye hjemmet ditt hos unoliving.no.

Betal deg fra det

Hvis du virkelig vil ha en problemfri flytting uten stress og tunge løft, så er det jo alltid en mulighet å kontakte et flyttebyrå. Det er tross alt ikke så dyrt som mange tror, og det kan være en god måte å komme inn i sitt nye hjem på.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.