Ving
Gå til

FERIEPARADIS: Til Kapp Verde og øya Sal reiser man først og fremst for å koble av og nyte de vakre strendene. 

Eksotiske charterreisemål du bør utforske i vinter

Med Ving kan du fly direkte til spennende steder som herlige Thailand og eksotiske Kapp Verde denne vinteren.

Thailands største øy, Phuket, lokker til seg gjester fra hele verden – året rundt. Med sine barnevennlige strender, vennlige lokalbefolkning, lave priser og rike fornøyelsesliv er Phuket et ordentlig paradis for barnefamilier.

Familien Keshtkar fra Oslo består av mamma Kim, pappa Keyvan, Lucas (10), Leon (8) og Mariel (4). De har vært på ferie i Thailand flere ganger, og valgte nok en gang «Smilets land» da de skulle på årets familieferie.

GLADE I THAILAND: Familien Keshtkar har vært på ferie i Thailand flere ganger, og synes reisemålet har alt som skal til for en vellykket familieferie.  

– Vi valgte å reise til Thailand fordi vi savnet landet etter forrige besøk. Det var fem år siden, og vi syntes det var på tide å dra tilbake. Vi vet at Thailand, og spesielt Phuket, har alt det vi ser etter for en vellykket ferie med barn, forteller mamma Kim.

Familien har vært i Thailand flere ganger uten barn, og for første gang med barn da eldstemann var 5 måneder gammel. Når de nå skulle være på ferie i flere uker, falt valget naturlig på Thailand, Phuket og familiehotellet Sunwing Kamala Beach.

BRA BELIGGENHET: Sunwing Kamala Beach ligger ved et av nordmenns favorittreisemål, den populære Kamala-stranden i Phuket. 

– Når man reiser med små barn, er det lurt å velge et familiehotell som dette. For oss var det viktig med et bassengområde med sklier, og gjerne kort vei til stranden. Vi var veldig fornøyde med at Sunwing Kamala Beach hadde begge deler, tipser Kim.

HOTELLFAVORITT: Både store og små gjester stortrives på Vings familiehotell Sunwing Kamala Beach.  

BADING FRA MORGEN TIL KVELD: Sunwing Kamala Beach har hele åtte basseng, inkludert barnebasseng og vannsklier.  

Hotellet har også et bra treningstilbud for voksne, barneklubb og et spillerom. Det kan være deilig for barna å ta en pause fra sola i løpet av dagen, og med en barneklubb er det enkelt å få nye venner, både skandinavisk- og engelsktalende. Familien Keshtkar stortrivdes både med hotellfasilitetene og omgivelsene.

– Vi elsker alt med Thailand. Været, tilgjengelighet på severdigheter og opplevelser, hyggelige mennesker, ferske kokosnøttdrinker, eksotiske frukter – og ikke minst deilig og smakfull mat, sier familien entusiastisk.

Det er en stor fordel at det er rimelig å spise godt på en reise til Phuket, og det er en utrolig bredde i matutvalget. Den rimeligste, og ofte beste, maten får du på gaten og på lokale restauranter, men du kan også spise på internasjonale kjeder og førsteklasses restauranter om du foretrekker det.

Selv om de yngste i familien Keshtkar ikke er engstelige for å smake på nye ting, finnes det ifølge Kim alltid noe for dem som ikke vil utfordre smaksløkene altfor mye.

– Barna fikk smake på retter som pad kaprao, en rett med svin- eller kyllingkjøtt og basilikum, og kylling satay, kylling i en mild peanøttsaus, noe de syntes var godt. Men barna er som barn flest da, de er som regel fornøyde hvis de får spagetti, pølser, hamburger og bøttevis med pommes frites, ler Kim.

LOT BARNA PRØVE: De yngste i familien Keshtkar er ikke engstelige for å smake på nye ting! 

Også den lange flyturen gikk smertefritt for både store og små.

– Barna hadde ingen problemer underveis. Flyene er store og komfortable og har et godt utvalg av spill, musikk og filmer om bord. Når man har satt seg på flyet, og innstilt seg på at flyturen tar noen timer, går det som regel bra. Det at reisemålet er «eksotisk», er en bonus både for voksne og barn. 

Tips! Når du bestiller en charterreise med Ving til Phuket i vinter flyr du direkte fra Oslo lufthavn med Vings egne charterfly. Du kan velge blant en rekke reisemål på øyas fine vestkyst, alt fra livlige Patong Beach med sitt yrende uteliv til fredelige Nai Yang Beach. Rolig er det også i Khao Lak, ca. to timers kjøring nord for Phuket.

Målet for familieferien var å kunne slappe av sammen med bading, sol, strand og god mat. Likevel var det uunngåelig å «ikke gjøre noe» over flere uker.  Og det å fylle dagene med innhold som passer for alle – uansett alder – er ikke vanskelig.

FINE SANDSTRENDER: Det er blant annet de fantastiske strendene som har gjort det så populært å reise til Phuket. 

– Vi var på flere utflukter, som til et badeland med fantastiske sklier, og vi var på shopping i Patong. Flere besøk hos hotellets thai- og fotmassører ble det også, barna elsket å kjøre tuk-tuk med diskolys og musikk. Ellers var vi en del på Kamala-stranden rett ved hotellet. Det er en utrolig fin strand, og barna storkoste seg, sier Kim.

Et av høydepunktene på reisen var utflukten til Kathu, hvor hele familien testet Flying Hanuman-ziplinen i naturskjønne omgivelser.

EVENTYRLYSTEN FAMILIE: Ifølge familien Keshtkar passer Thailand perfekt for barnefamilier, og det er mye spennende å oppleve der.  

 

– Der fikk vi helt klart oppleve naturen på sitt beste – langt borte fra sivilisasjonen.

Det er enkelt å utforske nye steder i Phuket, og du kan for eksempel leie en longtail-båt og dra til en annen strand i nærheten. Ved flere av strendene kan du også snorkle blant fargerike koraller og fisker.

Ifølge familien Keshtkar passer Thailand perfekt for barnefamilier. Her er deres tips til aktiviteter i Phuket:

  • Ziplinen Flying Hanuman i Kathu
  • Badelandet Splash Jungle Water Park
  • Kidzoonia på det store kjøpesenteret i Patong

«No stress» på Kapp Verde

– Det første jeg tenker på når noen sier Kapp Verde i dag, det er at dit skal jeg tilbake, det er helt sikkert, sier Christian Grønli. Han er administrerende direktør i Ving og besøkte øygruppen for første gang tidligere i år.

PS! Visste du at Ving er de eneste som tilbyr charterreiser til Kapp Verde i vinter?

Mottoet på Kapp Verde er «No stress», og ved å sette opp charterreiser til den afrikanske øynasjonen håper Ving å forlenge følelsen av lave skuldre og avslappet atmosfære hele reiseveien.

NYHET I PROGRAMMET: Når du reiser med Ving til Kapp Verde kan du bo rett ved stranden på øya Sal. 

– Når du reiser med Ving til Kapp Verde, flyr du direkte frem og tilbake, med unntak av et lite stopp i Göteborg på utreisen for å plukke opp svenske gjester. I tillegg er du dekket av pakkereiseloven, og du kan glede deg over kunnskapsrike Ving-reiseledere i umiddelbar nærhet. Det er noen av fordelene med å bestille en charterreise, tipser Grønli.

Kapp Verde ligger bare et par timer sør for Kanariøyene, men er likevel helt annerledes. Ifølge Grønli er reisemålet en herlig miks av afrikanske, karibiske og europeiske tendenser.

FALT I SMAK: Administrerende direktør i Ving, Christian Grønli, trivdes godt på Kapp Verde og kunne godt tenke seg å reise tilbake.  

– Øya Sal, som Ving tilbyr reiser til, er betydelig mindre enn både Gran Canaria og Tenerife, og er ikke på langt nær så utbygd, noe som gjør den til et spennende sted å feriere. Du får ikke følelsen av å være på Kanariøyene, for å si det sånn, utdyper han.

Sal er nemlig en rimelig liten og flat øy, og det er ingen storbyer eller kjøpesentre. Til gjengjeld er det flust med fine strender, og øya er perfekt for deg som vil ha en varm og solsikker ferie, uten at du trenger å tenke på verken store tidsforskjeller eller voldsomt jetlag.

– Det er definitivt soling og bading som står i sentrum. Strendene er brede, finkornede og gyllengule med turkisblått vann – og de strekker seg rundt hele øya. Vannet er også mye varmere enn på Kanariøyene, tipser Grønli.

FULL PAKKE: Sal byr på fine strender, hyggelige mennesker og et bra utvalg av restauranter. 

Selv ble han positivt overrasket over den lille øya. Blant annet lot han seg sjarmere av den lille feriebyen Santa Maria, som hovedsakelig består av to parallelle brosteinsgater med restauranter, barer og små butikker.

– Jeg vet ikke helt hva jeg forventet, men på Sal ble vi møtt av superfine strender, fantastisk hyggelige mennesker og et bra utvalg av restauranter. Atmosfæren er lystig og avslappet, noe som bidrar til de karibiske vibbene som preger øya.

FINE OMGIVELSER: Sentrum i den lille feriebyen Santa Maria består hovedsakelig av to brosteinsgater, og atmosfæren er lystig og avslappet.  

Maten falt også i smak, og særlig dagens sprellferske fangst – rett fra havet.

– Liker du sjømat, særlig tunfisk, da er dette stedet for deg. Når det er sagt, var det et ganske variert tilbud på menyene i Santa Maria og på de forskjellige hotellene, så du ikke elske sjømat for å overleve en uke eller to på Kapp Verde, forsikrer Grønli.

GLAD I SJØMAT? Da kommer du til å stortrives på Kapp Verde! Menyene er fulle av retter basert på dagsfersk fangst fra havet.  

Han anbefaler at man får med seg en utflukt eller to når man først er på Kapp Verde. Det er blant annet mulig å reise på en rundtur for å se flere av Sals severdigheter, som saltfeltet i et flere millioner år gammelt vulkankrater, naturlige havbasseng og Espargos, Sals største by. Det arrangeres også dykke- og snorkleturer, båtutflukter og besøk på naboøya Santiago.

– Selv synes jeg det var spennende å vasse ut i en langgrunn lagune for å se på hai, men strengt tatt er det strendene som er Sals hovedattraksjon, tipser han.

I VINDEN: Kapp Verde er et mekka for alle som driver med windsurfing og kiteboarding.  

Mange forbinder Kapp Verde-øyene med windsurfing og kiteboarding. De vakre øyene er nemlig kjent for å være et mekka for vannsportentusiaster og kule, langhårede surfere.

– Mange lurer på om det er slitsomt med vinden på Kapp Verde. Da pleier jeg å svare at det er der som på som Lanzarote og andre vindfulle øyer – på noen deler av øya blåser det mer enn andre steder, og det er der surferne holder til.

Personlig synes ikke Grønli at vinden var noe stort problem, men han understreker at det er lurt å være oppmerksom på at den kan føre til relativt store bølger på stranden enkelte dager.

UNDER OVERFLATEN: Det arrangeres flere utflukter på øya Sal, blant annet dykke- og snorkleturer.  

– Kort oppsummert vil jeg si at Sal er et herlig reisemål som passer for alle, både store og små, og jeg anbefaler definitivt alle strandentusiaster som vil oppleve noe nytt å ta seg en tur dit i vinter. Særlig nå som det er mulig å reise dit med Vings charterfly, oppfordrer Grønli.

Christians hotelltips:

– Mine favoritter er Odjo d'Agua, med Santa Marias beste strandbeliggenhet og øyas kanskje beste restaurant, og Morabeza, som ligger midt i sentrum. Et annet bra alternativ er luksuriøse Hilton Cabo Verde Sal Resort

BO BRA: Hilton Cabo Verde Resort ligger rett ved den fine sandstranden i Santa Maria. 

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.