LINK-konferansen
Gå til

INSPIRERT: Linda Tangen (innfelt) ble så inspirert av LINK 2017, at hun startet eget forlag.  

Linda gikk med en drøm om å gi ut bok. Etter å ha deltatt på LINK 2017 ringte hun rett til trykkeriet.

På LINK, konferansen som fokuserer på ny teknologi og innovasjon, ble Linda Tangen så inspirert at hun samme dag begynte prosessen med å starte eget forlag. I år er det din tur til å la deg inspirere.

19.-20. september arrangeres den tredje LINK-konferansen i Alta.

LINK ble arrangert for første gang i 2016, men har sitt utspring i Finnmarkskonferansen, som har vært arrangert årlig siden 2003.

TREDJE GANGEN: Årets konferanse er den tredje under navnet "LINK".  

 • Les mer om LINK her!

I år håper arrangørene på ny deltakerrekord på konferansen, som fokuserer på trender og utvikling i markedet, med særlig fokus på teknologi og innovasjon.

ØNSKER DELTAKERREKORD: - Vi håper på 200 deltakere i år, men vi har ingen øvre grense, sier prosjektleder Tone Pettersen. 

 

- Tidligere år har vi ligget på rundt 170 deltakere på konferansen. I år har vi et mål om å nå 200 deltakere, men vi har ikke noen øvre grense, forteller prosjektleder Tone Pettersen.

Nettverk og idéskaping

LINK 2018 skal, ifølge prosjektlederen, være to dager med nettverksbygging, energipåfyll og inspirasjon, der både kjente, lokale fjes og nasjonale teknologiprofiler står på programmet.

INSPIRASJON: LINK skal være to dager med nettverksbygging, energipåfyll og inspirasjon. 

- Idégenerering, skapertrang og teknologiske trender er stikkord for årets konferanse, forteller Pettersen.

Ble inspirert

Og en av de som virkelig kjente på skapertrangen etter fjorårets konferanse var deltaker Linda Tangen, som til daglig jobber i Eltele.

- Jeg har bestandig hatt en forfatterdrøm, og i mars 2017 valgte jeg å søke på forfatterstudiet i Tromsø, forteller Tangen, som beskriver seg selv som «poet og skribent av hjerte».

FORFATTER: Linda Tangen var på LINK i september 2017, og startet eget forlag måneden etter. 

 

- Men så kom jeg ikke inn på studiet, og fikk da to valg: enten kunne jeg tenke at jeg ikke var god nok, eller så kunne jeg tenke at jeg var god nok. Jeg valgte det siste!

Tangen lagde da sitt eget «universitet», satte opp en årsplan for hvilken litteratur hun skulle studere, og begynte med poesien.

BOK: Linda Tangens poesisamling: "Hjerteslag i ord". 

 

- Men så ble poesien så altoppslukende, og jeg endte opp med å bare skrive poesi. Jeg bestemte meg for å forsøke å sende materialet mitt inn til et forlag i januar 2018.

Startet eget forlag

Så langt kom hun derimot aldri. I september 2017 deltok hun nemlig på LINK-konferansen, og overvar der foredraget til multigründer Malin Arntsen.

POTENSIAL: Malin Arntsens foredrag under LINK 2017 inspirerte Linda Tangen til å se sitt eget potensial, og starte eget forlag.  

 

- Hun var et fyrverkeri, og snakka om å se sitt eget potensial. Det høres kanskje ut som en klisjé, men jeg følte at hun snakket direkte til meg. Hun fikk meg til å se mitt potensial! Der og da bestemte jeg meg for at min drøm om å gi ut bok ikke skulle styres av verken en opptakskomité eller en forlagsredaktør – jeg skulle ta styringa selv!

Rett etter konferansen ringte Tangen til trykkeriet, og ikke lenge etter det igjen hadde hun opprettet Nordlysriket forlag. 16. november arrangerte hun sin egen boklansering for poesisamlingen «Hjerteslag i ord» i Kunnskapsparken.

- LINK-konferansen fikk meg ikke bare til å se mitt eget potensial – det ga meg også et større nettverk. Plutselig fikk jeg Malin Arntsen som en mulighet å ringe til, forteller Tangen.

For henne er det en selvfølge å delta på LINK også i år:

- Jeg har vært på konferansen mange ganger, og henter alltid masse inspirasjon der. De er veldig flinke til å plukke ut forelesere og lage gode workshops. Konferansen er en «høstboost» - de har funnet en slags gnist, skryter hun.

- Får anvendbar kunnskap

Prosjektleder Tone Pettersen forteller at responsen på de to tidligere LINK-konferansene har vært veldig god.

- Faktisk har over 90 prosent av deltakerne i ettertid meldt at de ønsket å komme tilbake, samt ville anbefale konferansen videre. Flere har meldt at vi innfrir over forventningene, og at de opplever at de får anvendbar kunnskap med seg hjem, utdyper hun.

NETTVERK: LINK-konferansen er en god arena for nettverksbygging.  

- Vi er opptatte av å ta pulsen på det som skjer og å være dagsaktuell. Hovedtyngden av deltakere er fra det private næringslivet i Alta og Nord-Norge, fortsetter Pettersen.

Nyttig nettverksbygging

- Mange av deltakerne tilhører nyetablerte selskaper, og vi får tilbakemelding om at det er aktuelle temaer på konferansen, og at nettverksbyggingen her gir gode muligheter, sier prosjektlederen.

På årets program står blant annet teknologientusiastene Silvija Seres og Isabelle Ringnes.

INNLEDERE: Isabelle Ringnes og Silvija Seres. 

 

- De er vi spesielt stolte av å ha på plakaten, og jeg tror dette er foredrag man ikke vil gå glipp av. Silvija gir oss sine perspektiver på digitalt lederskap, mens Isabelle skal gi oss innsikt i hvordan teknologiutviklingen gir både mennesker og selskaper muligheten til å utvikle seg selv og verden videre, forteller Pettersen.

Lokale foredragsholdere

INNLEDER: Ole Petter Nyhaug fra analysebyrået Opinion. 

 

- I tillegg tror jeg mange vil ha spesiell interesse for foredraget til Ole Petter Nyhaug fra analysebyrået Opinion, som skal innvie oss i trendene som påvirker forbrukeratferd i dag og årene fremover.

Pettersen ser også fram imot å få flere lokale foredragsholdere opp på scenen.

LOKALE INNLEDERE: Gøran Majala, "Sjokolade"Camilla Nielsen, Henriette Bismo Eilertsen og Vegard Hykkerud. 

 

- Det er alltid stas å presentere lokale helter på LINK-scenen! I år har vi med oss både Gøran Majala, SjokoladeCamilla og Henriette Bismo Eilertsen som forteller om sin skapertrang og drivkraft. I tillegg bør du ikke gå glipp av landbruksentreprenøren Vegard Hykkerud som har tatt steget til teknobonde!

INNLEDERE: Roger Finjord, Harald L. Manheim, Tommy Seim, Harald Bredrup, Hans-Olav Holtermann Eriksen, Evgenia Egorova, Kim Daniel Arthur, Hans Gerhard Meier, Ulf Tore Isaksen og Brede Nielsen. 

I tillegg kommer følgende innledere til LINK:

 • Roger Finjord, motivator.
 • Harald L. Manheim, innovatør av Moviemask.
 • Tommy Seim, venturecapitalist.
 • Harald Bredrup, direktør i Macks Ølbryggeri.
 • Hans Gerhard Meier, maker, lærer og skrotnisse.
 • Evgenia Egorova, SoMe-ekspert i Nord-Norsk Reiseliv.
 • Kim Daniel Arthur, seriegründer.
 • Hans-Olav Holtermann Eriksen, lege, gründer og spritbaron.
 • Ulf Tore Isaksen, banksjef for finanssenteret Midt-Finnmark i SpareBank 1 Nord-Norge.
 • Brede Nielsen, IT-direktør i Avinor.

Er du klar for LINK 2018? Meld deg på «HER»!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.