Arctic Auto AS
Gå til

Har solgt 1800 biler siden 1999

Siden oppstarten i 1999 har Arctic Auto AS solgt mer enn 1800 brukte biler. Nå er hele Norge marked for bilselger Ivar Hansen.

Arctic Auto AS har i snart 20 år levert brukte biler til kunder over hele landet. Ivar Hansen har inngått gunstig avtale med flere norske leasingselskap og sikrer seg på den måten attraktive bruktbiler til sine kunder.


Og kundene vet hva de vil ha:

- Diesel, firehjulsdrift, automat og mye utstyr. Det er det som gjelder for våre kunder, sier Ivar Hansen. Elvebakkingen har til enhver tid mer enn 30 brukte biler til salgs. Avtalen med leasingselskapene setter han i en så god posisjon at han blir aktuell som selger av brukte biler også utenfor fylkets grenser.

- I går solgte jeg en bil til en kunde fra Lillestrøm. Det kommer kunder til Alta fra hele landet for å kjøpe biler, forteller han.


- Det handler om å ha riktig bil til riktig pris. Bilkundene som er kresne leter til de finner nøyaktig den bilen de ønsker – med rett farge og riktig utstyr. Det er ikke som i gamle dager da bilkundene var fornøyd med tilhengerfeste og motorvarmer, ler han.

Og jakten på de riktige modellene er mye av suksessen til bilselgeren på Elvebakken. Ivar er selv en stor motorentusiast og vet nøyaktig hva han skal se etter når han besøker selskapene han kjøper bilene av.

Ivar Hansen har solgt fine brukte biler i snart 20 år. Gode avtaler med leasingselskapene i sør gir tilgang til attraktive modeller. 

- Jeg prøver alltid å ta inn biler med mye utstyr. I tillegg selger jo firehjulsdrift, automat og diesel godt her i nord.

Hansen hevder det ikke er så enkelt å gjøre kupp på nyere brukte dieselbiler i sør som mediene skal ha det til.

- Forhandlerne jeg snakker med i sør mener diesel vil være et godt alternativ for veldig mange også i sør. Tenk bare på alle som trenger tilhengerfeste på bilen. Her er alternativene svært små dersom vi ser på elbiler.


Tidligere solgte Hansen for det aller meste importerte biler fra Tyskland. Valutakursene gjør import mindre aktuelt. Nå henter han i all hovedsak biler fra norske aktører.

- Euroen er såpass dyr at det ikke lønner seg å hente biler fra Tyskland, når man også regner inn fraktkostnader. Men spesielle biler som kundene etterspør vil alltid være aktuell på hente fra utlandet.


- Avtalen med leasingselskapene er gunstig på flere måter. Vi får et stort utvalg, det er biler med norsk fabrikkgaranti og det biler som har hatt serviceavtaler. Det betyr biler i tipp topp stand, sier han.


Alle biler Arctic Auto selges har garanti. Enten er det vanlig bruktbilgaranti på tre eller seks måneder, fabrikk/nybilgaranti eller ekstra garanti som kundene tilbys.

- Vi tilbyr kundene ekstra garanti på biler som ikke lenger har nybilgaranti. Denne kan gjelde opp til to år og gir en ekstra trygghet.


Bilene Ivar Hansen henter fra leasingselskapene er fra helt nye til fire år.

- Det hender at selskapene selger biler der kundene har trukket seg fra avtalen eller at avtalen er utløpt. Da kan jeg kjøpe bilen. Vi tilbyr også leasing til våre kunder, men jeg oppfordrer kundene om å tenke seg nøye gjennom før de velger leasing. Leasing kan være gunstig dersom man er helt sikker på at man skal ha bilen i tre år, men ting kan jo endre seg og da er det kostbart å kjøpe seg ut av avtalen, sier han.


- Derfor er tradisjonell lånefinansiering ofte det beste alternativet. Her har vi gode alternativer for våre kunder.

 

Gjennomsnittlig pris på bilene Hansen selger er på ca 400.000 kroner.

- Mange er glade for at vi tilbyr fine brukte biler hvor kundene slipper å ta nybiltapet. Det er veldig mange som ikke har råd til å kjøpe helt ny bil. Sånn sett er vi et fint alternativ, sier Hansen som bruker merkeverkstedene i Alta når han trenger verkstedtjenester.

- Så langt det er mulig prøver vi å kjøpe tjenestene lokalt i Alta. Det har vi alltid prøvd å gjøre, avslutter han.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.