AK Mathinens Landbruksservice AS
Gå til

Nå brukes bobilen året rundt

Bobilfolket bruker nyter det gode liv året rundt. Mathisen Landbruks-Service AS på Elvebakken leverer noen av de aller beste alternativene for de som trives like godt med bobil i minusgrader som i plussgrader.

Tor-Einar Mathisen tar oss med til noe av det ypperste som finnes på hjul i Alta; en Kabe TravelMaster – som med sine seks hjul og totallengde på hele 8,6 meter stråler mot oss utenfor butikken tett inntil E6 på Elvebakken.


- Dette er den optimale bilen for helårsbrukeren. Her får han alt han ønsker for både varme sommerdager og iskalde vinternetter, sier Tor-Einar Mathisen. Han ramser opp en utstyrsliste man knapt trodde var mulig å få plass i en bil:

Herlighetene står tett utenfor lokalene til Tor Einar Mathisen og Mathisen Landbruk-Service AS. Bobilsalget øker voldsomt og nå brukes bobilen året rundt. I bakgrunnen Kabe TravelMaster på hele 8,6 meter. 

 

Gulvvarme, Alde sentralvarme, dusjkabinett, isolert vegg/takgulv, elektrisk tømming av spillvannstank, eksklusiv innvendig belysning, kjøkkenvifte over gassbrenneren med tre brennere, kjøleskap, stort lasterom med god belysning, multimediaspiller, elektrisk nedsenkbar dobbeltseng over førerhus, rullegardin og myggnett i alle vinduer som kan åpnes, lekkert kjøkken med soft-close kjøkkenskuffer, toalettrom med vaskeservant, dusjgulv og skap, TV-antenne med forsterker, vannbåret gulvvarme i førerhus, varmeveksler med sirkulasjonspumpe, varmtvannsbereder, ventilerte takluker med myggnett og mørkleggingsgardin, vintertilpasset vannsystem, vridbar spyletoalett, fast installert med utvendig tømming, hydrauliske støtteben, elektrisk matrise på 5,5 meter, sterk 180 hesters motor, egen skiluke, muligheter til å styre det meste via telefonen og naturligvis webasto.


- Det er sjeldent vi ser så komplette bobiler for våre arktiske forhold. Kabe er en nordisk produsent som stiller ekstremt høye krav til sine kjøretøy. De har i løpet av nærmere 60 år lært hva som fungerer i et klima som vårt og hele tiden satset på å forbedre vognene og bilene, sier Mathisen.


Det er nemlig ikke bare bobilene til Kabe som er beregnet for bruk året rundt. Det samme gjelder campingvognene.

- Det er en stor utfordring å produsere campingvogner og bobiler for Skandinavia. Klimaet her er ekstremt og kan variere fra varm og tørr sommer, til fuktig og blåsende høst og til iskald og snørik vinter. Dette stiller veldig høye krav til varme, isolering og ventilasjon for å holde et behagelig miljø i campingvognen og bobilen året rundt. Dette har Kabe løst på en fortreffelig måte, forteller Mathisen som beskriver «året rundt-vognen» og «året rundt-bobilen»:


- Alle Kabes campingvogner er konstruert for maksimal luftsirkulasjon. Møblenes plassering og gjennomtenkte luftekanaler gjør at luften kan røre seg på best mulig måte. Det vannbårne gulvvarmesystemet gir en jevn varme på hele gulvet og den nye patenterte veggkonstruksjonen gir det beste mulige innendørsklima, legger han til.

Standarden på bobilene blir bedre og bedre. Her viser Tor-Einar Mathisen frem interiøret i Kabe TravelMaster. 

 

Tor-Einar Mathisen forteller om endringer blant kundemassen på spesielt bobiler. Nå er kundene yngre, de reiser mer og de bruker bobilen hele året.

- Det er ikke veldig lenge siden bobiler var utelukkende forbundet med pensjonister. Men det har endret seg. Nå ser vi også familier som ønsker å prøve denne formen for ferie og fritid. Mange ser fordelen med bobilens fleksibilitet sammenliknet med andre alternativer, for eksempel hytte. Bobilen er en stor investering, men sammenliknet med hytte, hotell og transport, så blir ofte regnestykket gunstig.


Om Mathisen Landbruk-Service AS

  • Mathisen Landbrukservice AS ble etablert i 1976, med salg av redskaper for landbruk.
  • I dag har bedriften vokst og utvidet virksomhetsområdene til også caravan.
  • Selger produkter fra Adria, Morelo, Frankia, Kabe, SunLiving, LMC, Tysse, New Holland, Case, Pioner, Rana og Mercury.
  • Har alltid brukte og nye campingvogner, bobiler, traktorer, båter, tilhengere og redskap på lager.
  • Bedriften har godkjent EU verksted opp til 7500 kg. Reparerer alle typer bil og bobiler samt campingvogner.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.