TK Motor
Gå til

Rekordinteresse for nye KONA hos TK Motor

Snart er bilen som hele 20.000 nordmenn har forhåndsbestilt på plass hos Tor-Åge Kristensen og TK Motor. Med en prislapp på 325.900 kroner og rekkevidde på 482 kilometer kan Hyundai KONA bli Norges mest populære elbil.

Helt nye Hyundai KONA Electric kombinerer to av de viktigste trendene i bilmarkedet; elbil og kompakt-SUV. Hyundai viste frem den helt nye elbilen KONA Electric for første gang under den internasjonale bilutstillingen i Geneve i vår. I løpet av sommeren er den klar for prøvekjøring hos TK Motor. Nå er også prisene klar!


Bilen blir den første elektriske kompakt-SUVen på det europeiske markedet, og tilbyr teknologi og rekkevidde som tidligere har vært forbeholdt langt dyrere biler.

- Startprisen på 325.900 kroner er enda lavere enn vi hadde håpet på, sier Tor-Åge Kristensen ved TK Motor.


Helt nye KONA electric kombinerer to av de sterkeste trendene i markedet; kompakt-SUV og elbil med lang rekkevidde. Bilen er kompromissløs, og byr på egenskaper som tidligere har vært uoppnåelige blant folkelige elbiler. Aktiv filholder som holder bilen midt i kjørefeltet i hastigheter fra 0 til 150 km/t, head-up display, ventilerte skinnseter og smart regenerering er blant nyhetene.

For ikke å snakke om den ekstremt gode rekkevidden!


De nakne fakta om KONA:

 • Rekkevidde opptil 482 kilometer (WLTP)
 • 204 hestekrefter
 • 0-100 km/t på 7,6 sekunder
 • Dreiemoment på 395 Nm fra start
 • Hurtiglading: 54 minutter

- Hyundai har valgt å kun tilby KONA Electric med den største batteripakken og motoren i Norge. Det er vi glade for. Med en svært lang rekkevidde på 482 kilometer, kraftig elmotor på 204 hk og et stort litium-ion polymerbatteri på 64 kWt gir modellen fantastiske muligheter for våre kunder. Krysningen mellom elbil med lang rekkevidde og SUV tror vi er perfekt, sier Tor-Åge Kristensen ved TK Motor.

Hyundai KONA har med sitt SUV-design, ekstremt gode rekkevidde og en fantastisk utstyrspakke potensial til å bli Norges mest solgte bil. Tor-Åge Kristensen og TK Motor venter bilen inn nå i sommer. 

Årsaken til at Hyundai kun tilbyr den største drivlinjen i KONA er knyttet til forventet etterspørsel i markedet og at importøren ønsker å strømlinjeforme produksjons- og kjøpsprosessen. Hyundai har allerede et svært godt alternativ i segmentet for elbiler med middels rekkevidde gjennom IONIQ. Dette er en modell som hevder seg, selv mot alle de nyeste konkurrentene på markedet, og det er en bil som fortsatt er blant de aller best utstyrte i nær sagt alle elbilsegmenter.


Helt nye KONA kombinerer de to raskest voksende biltrendene – elmotor og SUV-utforming. Den har den samme designprofilen som KONA med vanlig forbrenningsmotor. Den elektriske versjonen tilfredsstiller moderne kunders krav til lav miljøpåvirkning og gode kjøreopplevelser. Den helt nye KONA-plattformen gjør at batteriene monteres plassbesparende, slik at kupeen blir romslig.


KONA har girknapper i stedet for en tradisjonell girspak. Justerbar regenerativ bremsing lar føreren regulere intensiteten av den regenerative bremsingen med hendlene bak rattet. Systemet regenererer bremseenergi når det er mulig. Det store supervision-kombiinstrumentet på 7 tommer viser viktig informasjon om bilen, mens head-up displayet viser relevant kjøreinformasjon i førerens synsfelt.


KONA electric byr på en rekke tilkoblingsmuligheter, f.eks. infotainmentsystemet som integrerer navigasjons- og mediefunksjoner samt tilkobling med bl.a. Apple CarPlay og Android Auto. Det er også mulig å lade smarttelefonen trådløst.


Den nye modellen i Hyundais produktportefølje er utstyrt med de nyeste aktive sikkerhetsfunksjonene og kjøreassistentene under navnet SmartSense: Automatisk nødbremsassistent med fotgjengervarsling, blindsonevarsling med ryggeradar, aktiv filskifteassistent, tretthetsvarsling, fartsgrensevarsling og filholder.


- KONA er en enormt godt utstyrt elbil, med fantastisk rekkevidde. Nå gleder vi oss til den kommer til butikken vår, sier Tor-Åge Kristensen.

 

Utstyrslisten på toppmodellen Teknikk:

 • Head-up display med hastighet, navigasjon- og multimedieinformasjon
 • SmartSense (Safety Pack) med FCA (Automatisk nødbrems, med fotgjengergjenkjenning)
 • Frontkollisjonsvarsler
 • Aktiv filholder
 • Tretthetsvarsler
 • Adaptiv smart cruise control
 • Full-LED hovedlykter med automatisk fjernlysdimming
 • Smart skiltleser
 • Varmepumpe
 • Batterivarmer
 • Oppvarmet skinnratt
 • Blindsonevarsler
 • 10-veis elektrisk justerbare fører- og passasjerseter
 • Ryggeradar for kryssende trafikk
 • Parkeringssensorer foran og bak
 • Ryggekamera med dynamiske hjelpelinjer
 • 8'' infotainment med Live Services, Android Auto og Apple CarPlay
 • KRELL premium lydanlegg med 8 høyttalere inkludert subwoofer og ekstern forsterker
 • Navigasjon med DAB+ radio og bluetooth handsfree
 • Smart Key-nøkkeløs lås og start
 • Trådløs lader til mobiltelefon
 • Privacy glass (tonede ruter fra B-stolpen)
 • Super Vision instrument display (7.0" TFT farge-LCD)

Pris:

KONA electric 64 kWt Teknikk 325.900 kroner

KONA electric 64 kWt Teknikk med skinninteriør 335.900 kroner

KONA electric 64 kWt Teknikk med soltak og skinninteriør 345.900 kroner

(Alle priser levert Oslo)

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.