Ving
Gå til

DRA PÅ DRØMMECRUISET: Hvor ville du helst reist på cruiseferie? I Middelhavet, eller i Det indiske hav – eller kanskje her, i Karibia? Ving tilbyr mange spennende cruisereiser – les mer nedenfor!  

5 cruisereiser du ikke bør gå glipp av

Spektakulære skip og spennende stopp – de siste årene har det skjedd mye på cruisefronten. Hva med et cruise i Det indiske hav, med stopp på Seychellene og Madagaskar? Dette er cruiserutene som frister ekspertene mest akkurat nå.

1. Sommercruise: Venezia – Montenegro – Korfu – Mykonos – Argostoli

– Jeg drømmer om et cruise fra Venezia, forteller Vings cruiseekspert, Lisa Hellerud. Hun jobber i Vings ruteflyavdeling og har vært på hele seks cruiseferier, både i Middelhavet og Karibia. Nå er det den italienske kysten som lokker.

SPEKTAKULÆR INNSEILING: Du visste kanskje at Venezia regnes som en av verdens vakreste byer, men visste du at det samme gjelder byens cruisehavn?  

 

– Venezia er et veldig populært stoppested, og med sine mange kanaler og storslåtte palass regnes inn- og utseilingen som en av verdens beste, sier hun.

Særlig frister cruiset med skipet Rhapsody of the Seas, som går videre til blant annet montenegrinske Kotor og greske Korfu.

VINGS CRUISEEKSPERT: Lisa Hellerud har vært på flere cruiseferier, men blir aldri lei. Nå drømmer hun blant annet om et cruise i Det indiske hav.  

 

– Kotor har i likhet med Venezia et veldig vakkert innløp. Byen er omgitt av fjell og ligger i naturskjønne omgivelser med dramatiske viker og bukter overalt. Her er det mye å se, men noe av det som frister aller mest er å bare gå rundt og nyte atmosfæren, og kanskje slå seg ned på en fortausrestaurant og med en perfekt espresso, sier Lisa.

I løpet av cruiset blir det også tid til et stopp i den greske hovedstaden og på flere greske øyer, før skipet vender tilbake til vakre Venezia.

NATURSKJØNNE OMGIVELSER: Montenegrinske Kotor er omgitt av fjell og dramatiske viker, noe som gjør innseilingen helt spektakulær.  

GRESK PERLE: Korfu, med sine olivenlunder, sypresser, høye fjell og herlige strender, beskrives ofte som Hellas' flotteste og grønneste øy.  

 

– Skipet i seg selv er også en opplevelse, med alt fra klatrevegg til Broadway-inspirerte show. Det store aktivitetstilbudet om bord gjør at skipet passer for både voksne og barn, forteller Lisa.

IKONISK ARKITEKTUR: Venezia er som hentet ut av en eventyrverden eller en klassisk filmscene, og det er lett å forstå hvorfor byen er en av Italias best besøkte.  

 

2.Vintercruise: MauritiusSeychellene – Madagaskar – Reunion

Lisas andre drømmecruise er enda mer spektakulært: en skikkelig rundreise i Det indiske hav, med avreise fra Mauritius.

– Dette er et litt lengre cruise som begynner med et par dager på Seychellene. Bare dét er jo verdt turen i seg selv, sier hun.

HER TRENGER DU IKKE ULLSOKKER: På cruise i Det indiske hav får du oppleve flere postkortvakre paradisøyer på en og samme ferie, blant annet Seychellene.  

Cruiseskipet legger til ved øya Mahé og hovedstaden Victoria, som er verdens minste – men vel verdt å utforske. Her kan du shoppe, gå på museer, rusle rundt i den botaniske hagen eller besøke byens stolthet – en miniatyrvariant av Big Ben. Fra havnen går det også ferger til flere av naboøyene, som Praslin og La Digue.

– Strendene er naturligvis også noe helt for seg selv på Mahé. Mange, lange og finkornete strekker de seg utover størstedelen av øya, forklarer Lisa.

HJEM TIL LEMURENE: Cruise er en perfekt måte å se verden på, og på cruiset Ving tilbyr i Det indiske hav stopper skipet hele tre steder på spennende Madagaskar underveis.  

 

Etter noen dager i strandparadiset står spektakulære Madagaskar for tur.

–  Skipet Costa Victoria stopper på tre forskjellige steder på Madagaskar, blant annet Nosy Be. Det er landets største og mest populære turistby. Med sitt behagelige klima, sin vakre natur og den karakteristiske, søte duften av vanilje og ylang ylang har Nosy Be noe for alle. Her møter du også mange av de fredede lemurene som du selvfølgelig må hilse på når du først er på Madagaskar, tipser Lisa.

TA NOEN DAGER PÅ MAURITIUS: Hivs du kombinerer cruiseferien med et par netter på Mauritius før eller etter selve cruiset får du mest mulig ut av ferien.  

 

Så går ferden videre til den franske øya Réunion mellom Madagaskar og Mauritius, før skipet seiler tilbake til Mauritius.

– Dette må jo være det ultimate drømmecruiset, sier Lisa entusiastisk.

Ifølge henne er det et godt tips å kombinere cruiseferien med et par netter på Mauritius før eller etter selve cruiset.

– Da får du mest mulig ut av ferien. Du kan som regel alltid legge til ekstra overnattinger før eller etter et cruise når du bestiller gjennom Ving, tipser hun.

SENK SKULDRENE: Fantastiske, langstrakte, paradisstrender er noe av det som venter på deg på eksklusive Mauritius.  

3. Sommercruise: Cannes – Korsika – Barcelona – Palma –Sardinia

Bente Borvik jobber som Senior Key Account Manager i Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL) og har flere cruiseruter å anbefale.

– Ruten fra Roma med Jewel of the Seas må være sommerens vakreste cruiserute i Middelhavet. Sol, shopping og vingårder venter i hver eneste havn underveis, sier hun.

ELSKER CRUISEFERIER: RCCLs cruiseekspert Bente Borvik anbefaler flere cruiseruter i år, blant annet en av rutene i Middelhavet – med stopp i den franske byen Cannes.  

Skipet seiler ut fra Civitavecchia, og allerede dagen etter står franske Cannes for tur. Byen har et glamorøst image, ikke minst langs den palmekantede strandpromenaden La Croisette, der luksushotell, stjernerestauranter og merkebutikker ligger som perler på en snor.

RUNDREISE I MIDDELHAVET: På cruise i Middelhavet kan du oppleve franske, spanske og italienske byer – alt på en og samme ferie.  

 

–  Når du så går av på neste stopp bør du sørge for at magen er tom og lommeboken full. Populære Barcelona byr nemlig på severdigheter, opplevelser og flust av tapasbarer. Du finner også alt fra kjedebutikker som Zara til skikkelige luksuskjøpesentre, tipser Bente.

KOMBINER STORBY OG AVSLAPNING: Mange cruiseruter starter i Barcelona, og reiser du til den kule storbyen et par dager før cruiset får du ekstra mye ut av ferien.  

STORBYPULS: I Barcelonas postkortvakre smågater finner du severdigheter, opplevelser og flust av tapasbarer.  

 

Neste stopp er lille, trendy Palma på Mallorca, før skipet setter kurs mot Sardinias hovedstad Cagliari. Der er den sjarmerende bydelen Castello med aner fra middelalderen verdt et besøk. Området er omgitt av en fin, gammel bymur og utsikten fra slottet på toppen er fantastisk.

Castello er ikke bare en fryd for øyet, men lokker også med små, pittoreske piazzaer, restauranter og barer. For å ikke snakke om alle de små smugene man kan rusle rundt i, og den vakre arkitekturen du kan hvile øynene på.

STOPP PÅ SARDINIA: Sardinia byr på sjarmerende byer, vakker natur, fantastisk mat og noen av Middelhavets beste strender.  

 

Etter en innholdsrik uke legger skipet igjen til ved Civitavecchia der cruiset avsluttes.

– Dette cruiset er perfekt for jenteturer, vennegjenger og storfamilien, tipser Bente.

4. Vintercruise: New York – Bermuda

En annen av Bentes favoritter er cruiset til Bermuda med Celebrity Summit.

– Cruiset starter med to dager til havs og da får du god tid til å utforske skipet i fred og ro. Det klassiske og elegante skipet Celebrity Summit er i Celebrity Cruises Millennium-klassen, en klasse som byr på intim atmosfære og god stemning, forklarer hun.

Om bord kan du slappe av ved det store bassengområdet og i spa-avdelingen, spise godt og la deg underholde av spektakulære show på kveldstid.

ELEGANT SKIP: Om bord på Celebrity Summit venter intim atmosfære og god stemning, og mens skipet frakter deg til spennende reisemål kan du for eksempel slappe av ved det store bassengområdet. 

 

– Skipet kaster loss i Cape Liberty, New Jersey, rett utenfor New York. Det betyr at du kan tilbringe noen dager i en av verdens kuleste storbyer – New York – både før og etter cruiset. Det er en perfekt kombinasjon! Ta også turen innom det enorme varemagasinet Jersey Gardens, hvor prisene er rimeligere enn på Manhattan, tipser Bente.

Vel framme i Kings Wharf på Bermuda får du tre hele dager til rådighet. Der kan du gå på oppdagelsesferd blant museene i Royal Navy Dockyard, spise deilig mat på de hyggelige restaurantene og selvfølgelig – nyte de lange, vakre sandstrendene.

SMELLVAKRE BERMUDA: Vel fremme i Kings Wharf på Bermuda får du tre hele dager til rådighet. Der kan du spise deilig mat på de hyggelige restaurantene og selvfølgelig – nyte de lange, vakre sandstrendene.  

 

– Fra havnen går det busser direkte til strendene, blant annet Horseshoe Bay, som er min favoritt. På veien dit kjører vi gjennom noen av de små, sukkertøysfargede landsbyene som Bermuda er kjent for.

Du kan også ta hurtigbåt til hovedstaden Hamilton. Der finnes det koselige restauranter, noen butikker og en flott havn med imponerende yatcher og seilbåter.

IDYLLISK: Cruiset fra New York til Bermuda passer perfekt for deg som vil tilbringe like mye tid til havs som på land. 

 

– Dette cruiset passer perfekt for deg som vil tilbringe like mye tid til havs som på land. Og Bermuda er rett og slett et lite paradis, sier Bente.

5. Vintercruise: Bahamas – St. Thomas – St. Maarten

Karibia er akkurat så eksotisk som man forestiller seg – vaiende palmer, fengende rytmer, turkisblått hav, fascinerende øyer, smilende mennesker og spennende reisemål. Og ikke minst sol, badeliv og lange paradisstrender.

OPPLEV COCOCAY PÅ BAHAMAS: CocoCay er Royal Caribbeans private karibiske paradis, og her handler det bare om å nyte havet, solen og stranden.  

 

– En av mine favorittruter i Karibia inkluderer både Bahamas og St. Maarten. Den karismatiske øya St. Maarten er halvt nederlandsk og halvt fransk, og egner seg svært godt for kortere utflukter med sin overkommelige størrelse, tipser Bente.

KAST ULLSOKKENE: Karibia er akkurat så eksotisk som man forestiller seg – vaiende palmer, turkisblått hav og lange paradisstrender. 

Som regel legger skipene til kai tidlig om morgenen og blir liggende ca. 10 timer (i gjennomsnitt). Dagene kan med andre ord utnyttes til fulle. Noen skip blir også liggende til kai over natten, og det finnes flust av arrangerte utflukter å velge mellom.

– På St. Maarten legger skipet til i idylliske Philipsburg, og her har du alt du trenger. Deilig sandstrand, fin strandpromenade, hyggelige restauranter og en koselig, småkaotisk karibisk «storby», sier hun.

GOD TID I LAND: Som regel legger skipene til kai tidlig om morgenen og blir liggende ca. 10 timer (i gjennomsnitt). Dagene kan med andre ord utnyttes til fulle. 

 

Det er også på St. Maarten du finner den kjente flyplassen Princess Juliana, hvor rullebanen nærmest ligger helt nede i vannkanten på stranden. Det tar ca. 30 minutter å ta seg hit med taxi fra havnen.

STRANDPARADIS: Karibiske St. Thomas har flere flotte strender som er verdt et besøk.  

 

– Du kan melde deg på organiserte utflukter i alle havnene du kommer til underveis på cruiset, men du kan også gå i land og se deg omkring på egen hånd – det kan ofte være vel så hyggelig. Som regel er det enkelt å få tak i en taxi i havnen, og hvis du har lyst til å se noen av severdighetene har taxiene som regel fastpris til disse, forklarer Bente.

Det er selvfølgelig heller ikke noe veien for å bli om bord – mange av dagens cruiseskip er som store, flytende All Inclusive-hotell med masse fasiliteter, aktiviteter og underholdning.

ALDRI KJEDELIG OM BORD: Mange av dagens cruiseskip er som store, flytende All Inclusive-hotell med mange fasiliteter, aktiviteter og variert underholdning. 

 

Om bord på de største skipene kan du nemlig teste ziplines, klatrevegger, surfesimulatorer og store vannsklier. Risikoen for å kjede seg på de store skipene er med andre ord minimal.

AKTIVITETER FOR STORE OG SMÅ: Om bord på de største skipene kan du teste ziplines, klatrevegger, surfesimulatorer og store vannsklier. 

 

– Et cruise i Karibia må være det mest avslappende som finnes. Du kan bare lene deg tilbake og nyte tilværelsen, nydelige strender og fantastisk badevann. Ta noen dager i Miami før cruiset og vips – der har du den perfekte ferien, smiler Bente.

DEN PERFEKTE FERIEN: På cruise får du reisemålene servert på sølvfat – og det er bare én av flere grunner til at du kommer til å elske cruiseferie. 

 

Slik velger du riktig cruise

Med stadig mer å velge mellom i cruiseverdenen kommer den uunngåelige valgfriheten og bekymringen for å velge «feil».

Borvik understreker at de større skipene passer for de fleste, men at det finnes en tommelfingerregel når det gjelder valg av skip.

– Jo større skip, desto lavere snittalder, og jo kortere cruiseruter, desto lavere snittalder. Så er det snakk om et langvarig cruise med et lite skip, så kan du forvente deg en relativt høy snittalder. Selv er hun ikke i tvil om hvilke skip som er favorittene.

FULL FRES OM BORD: På Oasis Class-skipene kan du prøve nye restauranter hver eneste kveld, og det finnes mange flotte utendørsområder. Disse skipene er nærmest reisemål i seg selv.  

 

– Det må være Oasis Class-skipene – helt klart. Om bord kan du prøve nye restauranter hver eneste kveld, og det finnes mange flotte utendørsområder. Ingenting slår en bedre middag i Central Park under den karibiske stjernehimmelen. Disse skipene er et reisemål i seg selv, smiler Bente.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.