Annonse fra Delticom AG
Gå til

Dra på høstferie med bilen

Høsten er for lengst her, og for mange er det den aller vakreste årstiden. Naturen byr på fantastiske farger samtidig som noe av sommertemperaturen henger igjen. På tross av dette reiser mange til syden så snart høstferien er i gang. I stedet for å sette seg på et fullpakket fly sørover til varmere strøk er det imidlertid et likså godt alternativ å bli værende her hjemme. Høsten er det perfekte tidspunktet til å dra ut på bilferie og oppleve den fine naturen Norge har å by på. Vær imidlertid oppmerksom på at det nærmer seg den tiden på året da det er nødvendig å bytte dekk. Spesielt gjelder dette hvis du skal kjøre på fjelloverganger i løpet av høstferien – her er det gjerne behov for vinterdekk. Sjekk værmeldingen, pakk ungene i bilen og nyt en helnorsk høstferie.


Høstferie i det norske høyfjellet

Svært mange nordmenn hopper på et fly til syden så snart gradestokken begynner å krype nedover om høsten, og går dermed glipp av mye flott natur. Rødt, oransje og gult preger naturbildet i Norge om høsten, og selv om det har blitt litt kaldere er det fremdeles massevis av uteaktiviteter som egner seg i høstferien. Hytteturer i fjellet er alltid populært, og hvis man ikke har egen hytte kan man benytte seg av de mange flotte turisthyttene til Turistforeningen. For så lite som 100 kr natten kan du overnatte på rundt 500 hytter rundt omkring i landet, der du kan nyte flott natur og spennende toppturer. Eller kanskje frister det mer å sette seg ved bålet med et pledd og en kopp god kakao? Uansett hva du velger er det massevis av gode alternativer her hjemme i Norge, og alt er tilgjengelig med bilen.


 

Norsk høstferie i byen

For de som er litt mindre naturinteresserte og kanskje litt for late til å dra ut på en fjelltur i høstferien, kan et alternativ være å besøke en ny, norsk by. Mange er svært flinke til å besøke ulike storbyer rundt omkring i Europa og resten av verden, uten å tenke på alle de fine byene vi har her hjemme. I høstferien har dessuten turistsesongen avtatt mye, samtidig som mange nordmenn som nevnt har dratt til syden. Dermed har man muligheten til å nyte flotte opplevelser uten for mye stress og trengsel i den friske høstluften. Norske byer kan skilte med massevis av flott kultur og spennende historie, samt gode matopplevelser og selvfølgelig shopping. Når du er sliten etter shopping-runden kan du dessuten slappe av i en myk hotellseng. Kanskje er det også på tide å skjemme seg bort med noen timer på spa?


Sko bilen riktig

Hvis du har tenkt å reise på fjellet i høstferien, eller du må passere en fjellovergang på tur dit du skal, kan det være en god idé å bytte til vinterdekk før du legger i vei. Hvis det er meldt snø dit du skal er det faktisk helt nødvendig at du bytter dekk. Vær også oppmerksom på at langtidsvarsler gjerne er like sikre, og at været snur fort. Hvis du skal opp i høyden anbefales det alltid at du bytter til vinterdekk før avreise. Dette gjelder også selv om du kjører med piggdekk om vinteren. Loven sier klart at du ikke kan legge om til vinterdekk med pigger før den 1. november (15. oktober hvis du bor i de tre nordligste fylkene), men det finnes likevel et unntak: Du har ikke lov til å kjøre med mindre du er sikret tilstrekkelig veigrep. Dette betyr at du kan, og skal, bytte til vinterdekk hvis du skal kjøre på vinterføre.Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.