Annonse fra Toyota Harila Alta
Gå til

Bjørn-Vegard kan hjelpe deg med DAB-overgangen allerede i dag

Åpnet seg en ny verden.

Det endelige vedtaket om full-digitalisering av norsk radio ble vedtatt av stortinget i mai 2011. I år trår dette vedtaket i kraft og 13. desember slukkes FM-nettet for flesteparten av kanalene i Troms og Finnmark. Meningene om dette har vært delte da mange er uenige om det er klokt eller ikke å slukke FM-nettet. Slukkingen gjelder riksdekkende FM-sendinger og kommersielle lokalradioer i fire store byer (ifølge Radio.no). Likevel vil lokalradio fortsette å sende på FM som før på flere steder.

– DAB er skikkelig i vinden om dagen, årsaken er sikkert at mange har utsatt å installere DAB-radio, men ser at det kan være lurt for de som ønsker å beholde flere av radiokanalene, sier Bjørn-Vegard Olaussen ved Toyota Harila Alta.

«Kniven på strupen»

I Norge benyttes nå det som kalles for DAB+. Dette er en videreutvikling av DAB - Digital Audio Broadcasting, som blant annet gjør det mulig å få plass til flere kanaler i DAB-nettet. Bjørn-Vegard er fornøyd med dette utvalget.

– Jeg synes det utvalget som DAB+ har er veldig godt og gir meg mulighet til å høre på mange kanaler jeg ikke har lyttet til tidligere, sier Olaussen.

MANGE KANALER: Bjørn-Vegard Olaussen kan anbefale DAB-radioen. 

De som bor i distriktet har vært kjappere enn de bosatt i byene til å innstallere DAB.

Her kan du lese mer om DAB og sjekke ut de gode tilbudene

– Er du en ivrig radiolytter så kan montering av DAB-radio i bilen være en god løsning for deg. DAB+ gir deg tilgang til langt flere riksdekkende kanaler enn FM-båndet og har god lyd kvalitet, sier Olaussen.

Gjør jobben for deg

Gjennom hele året har Harila kjørt en kampanje med svært gunstige priser på DAB-radioer til alle typer biler. Du kan selv velge om du ønsker å gjøre jobben, eller å la Harila installere radioen for deg.

– Det er ikke veldig vanskelig å gjøre det selv. Dersom du er litt teknisk anlagt er det en forholdsvis enkel jobb. De fleste plugger den inn i sigarettenneren, men skal du da lade telefonen er du plutselig fri for DAB-radio.

I TRYGGE HENDER: Dersom du velger å betale litt ekstra så fikser de kompetente ansatte på Harila innstalasjonen for deg. Da er du sikret at det seg ryddig ut og gjøres på en ordentlig måte.  

Velger du heller å betale litt ekstra ved å la de ansatte på Harila installere radioen for deg vil det i tillegg til å være gjort på en helt sikker måte også se penere og mer ryddig ut.

– Når vi monterer legger vi alt av ledninger skjult og legger opp et nytt strømuttak slik at man slipper å bruke sigarettenneren. For å gjøre dette kreves det litt ekstra teknisk kunnskap. Dette gjør at du kan ha på radioen hele tiden. Når den er ferdig installert blir vi med ut og viser hvordan den fungerer og sjekker at alt er som det skal slik at brukeropplevelsen blir optimal for kunden, sier Olaussen.

Olaussen oppfordrer alle som har spørsmål vedrørende installering av DAB å ta kontakt med Harila.

– Har du bil uten DAB og ønsker dette har vi kompetansen og utvalget på ulike løsninger som gjør det mulig for de fleste å anskaffe seg DAB om det er ønskelig.

Hør også fra mobilen

Tiny Audio C5 er den radioen som selger best hos Harila. Den fungerer slik at den sender signaler til den spilleren du allerede har i bilen og har en egen skjerm som kommer med nødvendig info.

– I tillegg kan du koble telefonen til Tiny Audio via Bluetooth dersom du ønsker å høre på noe helt annet enn radio, sier Olaussen.

Og jobben, den gjøres kjapt.

–  Radioen er ferdig installert i løpet av en time.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.