Annonse fra Avinor Alta lufthavn
Gå til

  Foto: Bjørn Ole Kjelsberg

Nå blir det enklere å parkere ved Alta Lufthavn

Alta Lufthavn innfører nytt betalingssystem for parkering som gjør det enda enklere for bilistene. Nå kan du enkelt betale med mobiltelefonen.

Alta Lufthavn innfører et topp moderne skiltgjenkjenningssystem som gjør det smidigere å parkere når du skal ut på reise eller hente noen på flyplassen. Bommen inn til P-plassen forsvinner. Det samme gjør risikoen for å få bot. Det nye systemet leser bilskiltet ditt og starter parkeringstiden automatisk når du kommer. Så stopper systemet parkeringen din igjen når du drar. Slik blir du alltid belastet nøyaktig tid. Det er flere betalingsalternativer:

1. Betaling med mobilparkering.com. Opprett en bruker og bli automatisk belastet eller etterbetal innen 48 timer.

2. Betaling med kort eller kontanter i betalingsautomat inne i terminalen.

3. Betaling via tilsendt faktura (dersom du ikke bruker alternativ 1 eller 2).

Blir borte: Bommen på parkeringsplassen blir fjernet.   Foto: Bjørn Ole Kjelsberg


- Vi anbefaler våre gjester å benytte seg av betalingsløsningen mobilparkering.com. Det er utvilsomt det mest smidige, ettersom den fungerer som "din egen private betalingautomat" sier driftsleder Jens Martin Nerdal. Du kan bruke den både fra vanlig datamaskin og nettbrett eller mobil.


Han understreker at det fortsatt vil være gratis å sette av eller plukke opp passasjerer, som tidligere.
- Det vil være 10 minutter fri gjennomkjøringstid . Det holder for de fleste som kun skal levere eller hente passasjerer, sier han. Holder man seg innenfor gjennomkjøringstiden behøver man ikke betale noe.

Dette er automatisk skiltgjenkjenning:
ANPR er en forkortelse for automatisk skiltgjenkjenning (Automatic Number Plate Recognition). På parkeringsområder med ANPR leses kjøretøyets registreringsnummer ved inn- og utkjøring. Slik starter parkeringstiden automatisk når du kommer, og avsluttes når du drar.

Lester skiltet: Registreringsnummeret på bilen leses ved inn- og utkjøring.   Foto: Bjørn Ole Kjelsberg

Når du kommer:
Du trenger ikke trekke parkeringsbillett og legge den i ruten. Når du ankommer parkeringsområdet, er det bare å finne en ledig plass. Deretter kan du trygt forlate området og gjøre det du egentlig skal, uansett hvor lenge du har tenkt til å være borte. Du vil ikke kunne få parkeringsbot på grunn av manglende betaling,
men husk å følge gjeldende regler for reservert parkering (f.eks HC plass).

Når du drar:
Når du kommer tilbake til bilen kan du gå til parkeringsautomaten og betale. Da taster du inn registreringsnummeret på bilen din og nøyaktig parkeringstid vises. Du kan også bare reise fra stedet uten å betale. Etterbetaling
kan gjennomføres innen 48 timer på mobilparkering.com, eller du kan også vente til du mottar faktura i posten. Du vil ikke kunne få parkeringsbot på grunn av manglende betaling.

Bruk appen, det er det mest smidige, sier driftsleder Jens Martin Nerdal.   Foto: Bjørn Ole Kjelsberg

Hvis du har har opprettet en bruker mobilparkering.com:
Dersom du har opprettet en bruker på mobilparkering.com
og registrert skiltnummeret til bilen din samt betalingskort, trenger du ikke å gå til automaten i det hele tatt. Nøyaktig beløp vil bli automatisk belastet kortet du har lagt inn. Du kan lese mer om mobilparkering.com her.

Anbefaler app: Last ned appen, så trenger du ikke engang å gå til parkeringsautomaten, sier Jens Martin Nerdal.   Foto: Bjøen Ole Kjelsberg

 

Klikk her for å se film som viser kundereisen i et parkeringsanlegg med ANPR. Reisen vil være den samme enten anlegget er i et P-hus, en flyplass eller på et åpent område. Du vil se hvordan mobilbetalingen fungerer, hvordan betaling på automat gjøres og hvordan etterbetaling skjer.

Nerdal forteller at det nye systemet fører med seg flere fordeler i forhold til tidligere system.

- Som allerede nevnt blir betalingen enklere når man kan sitte i bilen og bruke mobilen som betalingsautomat. I tillegg fjerner vi bommen inn til P-området. Nå er det også blitt mulig å kjøre inn til fra terminalsiden. Det er viktig å understreke at det fortsatt er gratis å sette av og hente folk. Og det blir heller ikke utstedt bøter til våre gjester, sier han.

Godt skiltet
Det vil bli godt skiltet og den første tiden vil Avinor ha egne folk i området som veileder besøkende. Avinor har inngått avtale med Europark om drift av parkeringsanlegget.

- Vi håper våre gjester har forståelse for at vi gjør denne endringen og ser de positive sidene med omleggingen. Tidligere så vi blant annet at mange vegret seg for å kjøre gjennom bomsystemet. Det slipper man nå.

- Alta er ikke først ute med dette. Systemet har vært i drift flere steder i landet, med stor suksess og gode tilbakemeldinger fra brukerne. Det håper vi vil skje i Alta også, sier han.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.