Harila Alta
Gå til

- XC40 er en utrolig spennende modell som vi har store forventninger til

Med høstens lansering av nye Volvo XC40 setter Volvo Cars en ny standard for sikkerhet og brukervennlighet i premium-segmentet for litt mindre SUVer. Modellen gjør dessuten Volvos XC-suksess komplett.

Volvo presenterte nylig helt nye XC40 – et smykke av en SUV som kaster seg inn i premium-segmentet for kompaktbiler. Lastet med innovasjoner og teknisk smarte løsninger har den allerede sendt skremmeskudd til både tyske, britiske og japanske premium-konkurrenter.

Jørn Helge Pedersen ved Volvo Harila forventer nye XC40 til Alta i begynnelsen av februar. Da vil den være klar for prøvekjøring hos forhandleren i Bukta.

- Stikk gjerne innom oss allerede nå for en bilprat, så skal vi fortelle alt om nye XC40, sier han.

Flere versjoner til sommeren

- XC40 er en utrolig spennende modell som vi har store forventninger til. Den kommer først med T5 bensin og D4 diesel, to ultraspreke versjoner spekket med utstyr. Flere motoralternativer, inkludert en hybrid og en helelektrisk versjon, kommer senere.

XC40 blir også den første Volvo-modellen som blir tilgjengelig med Volvo Cars nye 3-sylindermotor.

- Med XC40 går Volvo for første gang inn i segmentet for kompakt-SUVer. Dette gir varemerket Volvo en bredere appell og beveger oss i en ny retning, sier Pedersen.

- XC40 er et nytt friskt pust og en annerledes del av Volvo-tilbudet, legger han til.

Nye XC40 er den første bilen fra Volvo som bygger på «Compact Modular Architecture» (CMA). Den er utstyrt med en rekke banebrytende teknologier som først ble lansert i Volvos 90- og 60-modeller, alle basert på den større Scalable Product Architecture (SPA).

Nye Volvo XC40 er lansert. Den kompletterer XC-serien. Snart er den på plass hos Volvo i Alta. 

Velutstyrt

XC40 er spekket med teknikk og innovasjoner. XC40 tar inn de prisbelønte teknologiene innen kommunikasjons- og infotainment, som vi kjenner fra de nye 90- og 60-seriebilene, i kompakt-SUV-segmentet. De gjør XC40 til en av de mest velutstyrte kompakte premium-SUV-ene på markedet. Sikkerhets- og styreassistansefunksjonene i XC40 inkluderer Volvo Cars Pilot Assist-system, City Safety, Run-off Road Protection, Run-off Road Mitigation, Cross Traffic Alert med bremsestøtte – og et 360° kamera som gjør det enklere å manøvrere inn på trange parkeringsplasser.

Volvo har utviklet et solid, brukervennlig, praktisk og ukomplisert brukergrensesnitt på grunnlag av tilbakemeldinger fra brukere – i tillegg til forskning, der grunnsteinen er at de er ledende på sikkerhet. XC40 er bilen for den generasjonen som nærmest krever å ha full nettilgang. Alle skjermbilder er optimalisert med tanke på sikker, lettfattelig og effektiv aktiv kjøring i bytrafikken.

I likhet med de større SUV`ene XC60 og XC90, har også XC40 infotainment-systemet Sensus med den velkjente, store berøringsskjermen. Sensus-grensesnittet er intuitivt og enkelt å bruke, der føreren får tilgang til en rekke funksjoner og tjenester.

Noen høydepunkter på nye Volvo XC40:

  • Det eksklusive lydanlegget Harman Kardon Premium Sound har 13 høyttalere som gir deg en nydelig balansert og kraftig lydgjengivelse.
  • Med et volum på 479 liter opp til toppen på nakkestøttene i baksetet er bagasjerommet til Volvo XC40 et av klassens aller største.
  • 360˚-kameraet viser deg bilen og omgivelsene i fugleperspektiv og gjør parkeringen enklere.
  • Volvo XC40 er full av brukervennlig teknologi: Fra senterdisplayet med brukervennlig berøringsskjerm til instrumentpanelet med høy oppløsning og stemmestyring som forstår vanlig tale – teknologien er der for å gjøre det enkelt. Det oppleves like naturlig som å bruke telefonen.
  • City Safety – standard på alle Volvo XC40 – er som å ha en annenfører som passer på for deg. Systemet registrerer andre kjøretøyer, fotgjengere, syklister og store dyr forut og varsler deg hvis en kollisjon er nært forestående. Hvis du ikke reagerer i tide, bremser det automatisk for å hjelpe deg å unngå eller begrense skade ved en kollisjon.
  • Run-off road Mitigation bidrar til sikkerheten ved å holde bilen på veien. Denne innovasjonen registrerer om du er i ferd med å kjøre av veien, og bruker myke styreimpulser og om nødvendig bremsestøtte for å styre bilen tilbake i kjørebanen.
  • Pilot Assist gjør bykjøring mindre stressende. Denne funksjonen opprettholder automatisk farten og avstanden til bilen foran og gir myke styreimpulser for å holde bilen midt i kjørefeltet.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.