Annonse fra Alta Autosenter AS
Gå til

Utvider med høykvalitets tysk by-bobil

Alta Autosenter utvider tilbudet for bobilglade finnmarkinger når de begynner som forhandler for det tyske kvalitetsmerket Pössl. Smidige og kompakte by-bobiler med innovative løsninger, høy standard og store doser komfort er gjennomgangsmelodien.

Alta Autosenter er i dag forhandler for Nissan person- og varebiler, men hadde gjennom 30 år også salg av campingvogner fra Solifer og Polar. På grunn av plassmangel sa de fra seg disse i 2011, men nå blir det altså caravan-salg på toppen av Statoil-bakken i Bossekop igjen.

- Du kan nok si vi har caravan i blodet her ved Alta Autosenter. Det er veldig moro at vi nå begynner med salg av bobiler, sier daglig leder Magne Wilhelmsen.

Bred erfaring

Wilhelmsen har bred erfaring både med campingvogner og bobiler. Han har kjørt med campingvogn på hengerfestet siden han fikk «lappen», og han har kjørt mye bobil og by-bobil. Wilhelmsen har forklaringen på hvorfor by-bobilene opplever en ekstrem salgsøkning i Europa og Norge:

- By-bobilene er mindre, smidigere og mer lettkjørte enn vanlige bobiler. Det er en stor fordel for alle som synes vanlige bobiler blir i største laget. Bilene fra Pössl er som å kjøre vanlige varebiler. De er enkle å parkere og den kan fungere som bil nummer to for de som trenger en bil ekstra av og til i hverdagen, forklarer han.

Godt utstyrt

Bobilfabfrikken til Pössl ligger i Ainring i Tyskand, like ved grensen til Østerrike. Pössl startet opp i 1989, året da muren falt, og Europa tok et stort skritt mot grenseløs frihet. Hva var vel bedre timing enn å konstruere en smart bobil med verden for sine føtter?

- På tross av størrelsen er modellene fra Pössl fullverdige bobiler med alt du trenger både for korte og lange eventyr. Du kan velge det utstyret om hjertet måtte begjære – den har det aller meste, sier han.

- Chassis og motorer er produsert av Citröen og Fiat. Disse består av gjennomprøvede komponenter og er kjøretøy med mange millioner suksessfulle mil bak seg. Det er med andre ord liten tvil om kvaliteten. Pössl kjøper varebiler som de bygger om til praktiske og smarte by-bobiler.

Nissan, Mekonomen og Pössl

Bobiler generelt øker veldig i popularitet i Norge. Så langt i 2017 har økningen i salget vært på hele 20 prosent.

- For Alta Autosenter er det bra å ha flere bein å stå på. Ved siden av Nissan har vi nå Mekonomen og Pössl. Det har vi stor tro på for en god fremtidig løsning. Vi ser jo trenden med økt etterspørsel på bobiler, og jeg tro timingen er fin nå for disse, sier Magne Wilhelmsen.

Alta Autosenter venter inn de første bilene fra Pössl i disse dager. Da kan kundene komme og ta en titt både utvendig og innvendig på de flotte bilene. Og det blir muligheter for en prøvetur.

Alta Autosenter blir forhandler for bobilmerket Pössl. De tyske by-bobilene er kjent for sin høye kvalitet og mange smarte løsninger. 

 

By-bobilene fra Pössl er bygget med varebiler som utgangspunkt og er derfor ikke like store som vanlige bobiler. Det gjør de atskillig mer smidig i trafikken og mer lettkjørte. 

 

Ellevill etterspørsel etter nye Leaf

Nye Nissan Leaf er lansert, og etterspørselen er enorm. Alta Autosenter har solgt flere biler til kunder lenge før den er klar for Norge.

- Vi har aldri før opplevd så stor interesse omkring en bil som på nye Leaf. Mange har allerede bestilt den og veldig mange vurderer den, sier Magne Wilhelmsen.

Den nye Nissan LEAF har en rekkevidde på hele 378 kilometer (NEDC) på én enkelt lading. Den nye e-drivlinjen leverer 110 kW motoreffekt og 320 Nm dreiemoment, son som gir enda bedre akselerasjon og økt kjøreglede.

Den revolusjonerende e-Pedal-teknologien i den nye Nissan LEAF endrer kjørevanene ved å la førerne starte, akselerere, bremse ned og stoppe med gasspedalen. Når gasspedalen slippes helt, vil de hydrauliske og friksjonsbaserte bremsene brukes automatisk for å stanse bilen helt og bremseenergien regenereres for å lade batteriet. Bilen holder posisjonen selv i bratte bakker til føreren trykker på gasspedalen, noe som gjør kjøringen mye enklere enn tidligere.

Nye Nissan Leaf er nå lansert og Alta Autosenter har allerede solgt flere til sine kunder. 

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.