Annonse fra Delticom
Gå til

Slik sparer du penger på dekkjøp

Dette bør du være bevisst på

Det er som de aller fleste har erfart svært dyrt både å eie og kjøre bil. Man må betale veiavgift, bompenger og drivstoff, og i tillegg kommer utgifter til vedlikehold og nye bildeler. En av de viktigste, og også en av de dyreste, gjentagende bilutgiftene er kostandene som følger med dekkjøp.

Dekkene må byttes når de er slitt og ikke oppfyller minstekravene til mønsterdybde, og dette medfører for mange et ganske dypt innhogg i lommeboka. Det finnes imidlertid en rekke måter å spare penger på ved dekkjøp. Avhengig av hvilke dekk man er ute etter, kan det være mulig å spare mye på å velge en rimelig forhandler, som for eksempel dekk-outlet.no. Det er også en god idé å sammenligne dekkpriser, og det finnes en rekke verktøy for prissammenligning på nettet. Dekk.eu tilbyr et enkelt sammenligningsverktøy, og kan være et godt utgangspunkt for de som er uerfarne på dette området.

Kjøp dekk på nettet

En av de enkleste og raskeste måtene å spare penger på er å handle via nettet. Det finnes utallige dekkbutikker på nettet som tilbyr produkter til svært konkurransedyktige priser. Nettbutikkene slipper å bruke store summer på butikkutsalg, og dette kommer forbrukerne til gode i form av rimeligere priser. Hos en nettbutikk får du dessuten muligheten til å handle i ro og mak, uten å bli påvirket av en dekkselger som er ute etter å prakke på deg de aller dyreste dekkene.

Dekk er ferskvare, og små dekkforhandlere eller verksteder er avhengig av å få solgt ut dekk før de blir gamle. Dermed kan du risikere å få anbefalt dekk som er i en dyrere prisklasse enn nødvendig. I nettbutikken har du muligheten til å vurdere de ulike dekkene i ro og mak, uten å bli påvirket av andre. De aller fleste dekkbutikker på nettet tilbyr dessuten gratis levering, og du sparer derfor både tid og penger på frakt av de nye dekkene dine.

Kjøp på riktig sted og til riktig tid

For å spare penger er det dessuten lurt å kjøpe dekk utenom sesong. Dette er selvfølgelig ikke alltid like lett, men ved å planlegge litt er det fint mulig å handle når dekkbutikkene har salg. Hvis du for eksempel ser at sommerdekkene begynner å bli litt slitt og at du trenger nye dekk til neste sesong, kan det være mye penger å spare på å handle dekkene like etter at sommeren er over.

Når høsten nærmer seg har forhandlerne behov for å rydde plass til vinterdekk, og selger gjerne sommerdekk til rabatterte priser. Vær imidlertid oppmerksom på at dekk er ferskvare – de bør ikke lagres altfor lenge. Det kan også være mye penger å spare på å sammenligne dekkpriser i ulike nettbutikker. Noen av forhandlerne tilbyr gratis frakt, noe som bør tas med i beregningen. Se dessuten ett gode tilbud som «kjøp 3 og få den fjerde gratis», eller let etter rabattkoder.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.